Taksiko prodao prvu licencu za tehnologiju i proširio svoj poslovni model, planira širenje po Srbiji i regionu

Taksiko, startap koji olakšava korišćenje taksi prevoza uz pomoć smartfon uređaja, prodao je prvu licencu za korišćenje njihove tehnologije. Korisnik tehnologije Taksika će biti jedna kompanija iz Mančestera koja će je implementirati pod svojim brendom.

Ovo je prva primena ovog, potencijalno perspektivnog, poslovnog modela Taksika. Na tržištima gde startap nema lokalno prisustvo a gde postoje voljni partneri, softver se može ustupati kroz franšiziranje, slično načinu na koji je McDonalds izgradio svoju imperiju lanaca brze hrane.

Taksiko koji je u Beogradu lansirao svoj proizvod početkom jula, što smo ekskluzivno objavili ovde na Startitu, je do sada preuzet na iOS i Android uređaje 1200 puta, a ostvareno je oko 3000 vožnji uz 95% uspešnosti. Dalji plan je da se, bar kada je Srbija u pitanju, usluga proširi na Novi Sad, Niš, Kragujevac, Pančevo i Paraćin, uz prethodno najavljenu nameru za širenje u regionu.

Prilikom primene softvera u Mančesteru testiraće se i aplikacija za vozače kojom bi taksisti bili direktno povezani sa klijentima, čija primena bi mogla da dovede do novih mogućnosti za dalji razvoj Taksika.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Vukašin Stojkov

  • Thursday, 30. August 2012.

    Svaka cast, i nadam se da ce da nastave u istom smeru jel su momci sjajni.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu