Symfony i dvanaesto-faktorna metodologija izrade aplikacija — predavanje u Startit Centru Beograd

Predavanje će biti održano u četvrtak, 17. oktobra, sa početkom u 18 časova.

Marija Jevtić - 1. Oktobar, 2019.

Prisutni će imati priliku da nauče osnove rada u Symfony sistemu i kroz rad sa malom, početničkom, Symfony aplikacijom i njenim Docker okruženjem, upoznaće se sa konceptima koji okružuju mikroservise, dvanaesto-faktornu arhitekturu, heksagonalne sisteme, kao i primenjive i neprimenjive faktore pri skaliranju.

Iako će učesnici raditi na primeru Symfony mikroservisa, koncepti naučeni na ovom predavanju se sutra mogu preneti na bilo koju vrstu jezika i aplikacije.

Kome je namenjeno predavanje?

Predavanje je namenjeno mediorima koji razmatraju da za sobom ostave WordPress ili Laravel, zarad prelaska u malo modernije softverske sisteme — kao i svima onima koje jednostavno interesuje kako izgleda rad sa pravom Symfony aplikacijom. PHP je izuzetno moćan i održiv jezik kada se primenjuje odgovorno.

Predavanje će trajati najviše tri sata. 

Predavač

Marko Mitranić — Senior Backend Developer i Team Coordinator @ Catena Media

Marko je oduvek zaintrigiran održivim i skalabilnim softverskim sistemima, poslednjih godinu dana izučava naizgled egzotičnu ideju primene PHP-a u enterprise infrastrukturi. Pored toga, zanima se i za funkcionalno programiranje te često može biti zatečen kako se igra Erlangom.

Prijava

Događaj će biti održan 17. oktobra od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Zbog prevelikog interesovanja, prijave za predavanje su zatvorene.