Sve što ste želeli da znate o rudarenju kriptovaluta i pravljenju mining rigova — četvrtak, 21. jun u SCBG

Na predavanju će biti reči o predznanjima potrebnim za rudarenje, poput distribuiranih konsenzus modela, pa do konkretnog primera mining riga i metode za izračunavanje profitabilnosti rudarenja.

U četvrtak 21. juna od 18:30 u beogradskom Startit Centru organizuje se fintech meetup na temu rudarenja kriptovaluta  — na njemu će se pričati o svim aspektima ovih aktivnosti, od razloga zbog koga se rudarenje obavlja, do teoretskih, praktičnih i tehničkih osnova na kojima se te aktivnosti zasnivaju, te najboljim praksama za pravljenje svog mining riga.

Predavač je Mihajlo Lazarević, kripto-entuzijasta koji se rudarenjem bavi povremeno još od 2010, suosnivač Polyhedre koji je ujedno i head of security u beogradskom Tradecore-u. U njegovom predavanju, koje repriziramo sa Future Money Techa, čućemo sve o predznanju koje bi trebalo da imamo o rudarenju, počev od osnova blockchaina preko proof-of-worka i drugih distribuiranih konsenzus modela, pa do različitih vrsta rudarenja.

Mihajlo će nam pokazati i svoj mining rig (ovaj ispod) i ispričati nam zašto ga je napravio tako kako ga je napravio, te podeliti sa vama metodu za izračunavanje profitabilnosti različitih mašina.

Prijavite se

Ulaz na događaj je slobodan, potrebno je samo da se prijavite putem ovog obrasca.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Vukašin Stojkov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu