Svakodnevni JS kroz svakodnevni React: no slides, just code — meetup u Startit Centru Subotica

Događaj je zakazan za 11. jul u 18 časova.

U četvrtak, 11. jula, u 18 časova u Startit Centru Subotica će biti održan meetup gde će se publici predstaviti Dražen Buljovčić, koji će kroz kodove, koristeći React predstaviti JS.

Kako je razvoj konstantan i uz svaku novu verziju određene tehnologije postoje nove apstrakcije koje mogu doneti puno fleksibilnosti u svakodnevnom radu, jer pružaju nove alternative za primenu u razvoju. Potrebno je primenjivati novo znanje i pisati moderan kod kako bi bio podržan što duže i dao dobru podlogu za brze interakcije u daljem razvoju.

Svi novi dodaci u konstantom razvoju softvera se zasnivaju na određenim osnovama bez kojih njihova implementacija ne bi bila moguća.

Ovom prilikom predavać će pričati o prostim konceptima koji su sastavni deo većeg ekosistema. Kroz primer i interaktivan rad istražiće primenu u razvoju malog dela veće aplikacije.

Predavač će takođe iz implementacije u samom jeziku preći u React koji će koristiti za objašnjenje izrade modernog UI. Preko React hooks, raznih dizajn šablona i načina pristupa strukturiranja samog korisničkog interfejsa.

Ovaj meetup je namenjen svim profesionalcima koji žele da prošire svoj set alata koje mogu direktno primeniti u svom svakodnevnom radu, a takođe i svim osobama koje rade na svom razvoju i s time mogu naći druge detalje koje će im pomoći.

O predavaču

Koristeći višegodišnje iskustvo u radu u Javascriptu i specifično u Reactu Dražen želi da podeli znanje koje primenjuje i ugrađuje u svaki novi feature na kojem radi. Kao frontend inženjer ima osećaj koliko je važno obratiti pažnju na održivost i dugotrajnost softvera i stvoriti fleksibilnost mogućnosti brze nadogradnje, jer je uticaj veoma izražen, bilo da se radi o hobi projektu ili radu na proizvodu koji svakodnevno koristi više hiljada ljudi. Njegov cilj je da priča o tehnologiji i time pomogne sebi, drugim developerima i na kraju krajnjim korisnicima.

Prijave

Događaj je zakazan za 11. jul u 18 časova, u Startit Centru Subotica (Korzo 1, na drugom spratu). Prisustvo je besplatno, uz prijavu putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Željko Crnjaković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu