Švajcarska Netcetera želi da ulaže po 200.000€ (i više) u srpske startape

Švajcarska servisna softverska kompanija želi da ulaže u Srbiji i regionu, sa tiketima od 200.000€ i više.

Marija Gavrilov - 27. Januar, 2016.

Sudeći po najavi švajcarske softverske kompanije Netcetera, zainteresovane da ulaže u startape iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije, investicioni pool dostupan softverskim startapima ove godine se diverzifikuje. Kompanija važi za lidera na tržištu finansijskih tehnologija u Švajcarskoj, a planiraju da u toku 2016. ostvare do pet investicija u vrednosti do 200.000€, a zajedno sa partnerima i znatno više.

Netceteri ovo neće biti prvi put da ulaže u startape — u proteklom periodu realizovali su investicije u švajcarske startape D1 Solutions i Braingroup. Prvi se bavi analizom i upravljanjem podataka, kao i data miningom, dok Braingroup nudi IT rešenja.

Izvršni direktor za investicije, Darko Butina, pored osnivačkog iskustva za sobom ima i investiciono, a upoznat je i sa startapima u Srbiji. Jedan je od osnivača i investitora fonda Silicon Gardens, bio je CEO slovenačke Mimovrste, a u Srbiji je investirao u Power Media Group (Tracara.com i Savrsena.com).

Ulaganja Netcetere će biti usmerena ka ekipama sa dobrom propozicijom za softverska rešenja u oblastima u kojima već posluju: finansijske tehnologije, povezano zdravstvo, sprovođenje zakona, tehnologija prevoza, digitalno preduzetništvo, web aplikacije i softver za medije i zabavu.