Sutra prvi Pioneers Unplugged u Novom Sadu

Uglješa Erić - 29. Avgust, 2013.

Prvi Pioneers Unplugged događaj u Novom Sadu smo najavili kada je bilo potrebno da se “otključa”. Malo po malo, mejl po mejl, i organizatori E-front dobili su mogućnost da organizuju da ovo dešavanje pored mnogobrojnih evropskih gradova, posjeti i Novi Sad.  Događaj se održava sutra, u petak, u 18 časova u Kulturnom Centru Novi Sad. 

Događaj će okupiti preduzetnike sa domaće startap scene, koji će da pričaju o svojim iskustvima i onome što su naučili od momenta kada su se zainteresovali za preduzetništvo, do sada kada vode uspješne startape.

Govornici na događaju

Stefan Salom, suosnivač Infostuda, pričaće na o svojim iskustvima stečenim radeći na razvoju različitih biznisa kompanije; o tome zašto treba voleti greške i težiti tome da postanete nepotrebni, ali i o tome koliko je bitno verovati u ljude s kojima radite da biste izgradili uspešnu firmu.

Ilija Studen  je osnivač i CEO novosadske firme A51, čiji proizvod activeCollab koriste klijenti kao što su BBC, Cisco, Nokia i Adobe. On je jedan od primera da i ljudi iz naše sredine mogu napraviti proizvod koji je poznat po celom svetu a pričaće će vam s kakvim se sve izazovima susretao na svom putu od startapa do svetski uspešne firme, pri tom ne koristeći Angel, seed niti Venture Capital.

Šta je sve potrebno da bi vas primili u akcelerator? Šta vas tamo čeka i šta se od vas očekuje? Na šta treba da budete spremni? Koliku investiciju možete da očekujete i koliko vas zapravo košta boravak u akceleratoru? Na ova i slična pitanja će vam odgovarati Aleksandar Gvozden, koji već duže vreme razvija CaseTrek u Eleven Startup Accelerator u Sofiji.

Od Ivana Popova, osnivača Wobeek (World of beekeeping) moći ćete da čujete kako su saznali za startap akceleratore, kako je tekao njihov put od apliciranja do ulaska u akcelerator, ali i kakva su iskustva boravka u Eleven akceleratoru iz ugla jednog domaćeg servisa koji riješava ozbiljan globalni problem iz oblasti poljoprivrede.

Janko Milunović i Bogdan Mijović će ispričati interesantnu priču o tome kako se oformio i započeo sa radom srpsko-belgijski startap Brainstorm koji je na tržište uspešno plasirao KISS Menu (Keep It Stupid Simple Menu) mobilnu aplikaciju koja omogućava gostima kafića, barova i restorana da poruče preko svog mobilnog telefona kao i da olakša proces pregledanja elektronskog menija hrane i pića. Oni će takođe proći kroz najbitnije stanice na putu od formiranja tima i kompanije do podizanja 170 000 evra investicija, stvaranja novog modela poslovanja i plasiranja proizvoda na internacionalna tržišta.

Kroz ceo program će Vas voditi Dejan Radeka – psiholog po obrazovanju, preduzetnik po ubeđenju, džedaj po veroispovesti. Radi kao software product manager i jedan je od glavnih organizatora TEDx NoviSad. Zagovornik i pristalica startapizma. Ideator i motivkultivator. Ne prihvata status quo i bori se protiv istog. Protiv vetrenjača takođe, ako zatreba..

Da tokom panela i druženja na Pioneers Unplugged Novi Sad ne budete žedni pobrinuli su se  sponzori događaja Infostud i Themes Kingdom.

Kako prisustvovati događaju

Kartu možete kupiti online na adresi http://pioneersunpluggednovisad.eventbrite.co.uk/ i dinarskom uplatom u gotovini ili na račun NVO “e-Front” a kupovinom karte za Pioneers Unplugged Novi Sad #1 možete osvojiti i kartu za Pioneers Festival u vrednosti od €601!

Za sve detalje možete nam se obratiti telefonom na 021/4774222 ili mejlom na info@e-front.org.rs.