Vrednost akcija dejting aplikacije Bumble značajno je skočila prilikom izlaska na berzu i tako je njena osnivačica i izvršna direktorka Vitni Vulf (31) postala najmlađa žena milijarderka. Sa skoro 12 odsto udela u kompaniji, njeno bogatstvo se procenjuje na 1,6 milijardi dolara.

Početna IPO cena je bila 43 dolara, međutim već pri samom izlasku na berzu vrednost akcija je skočila na 76 dolara. Vulf poseduje 21,54 miliona akcija, što čini 11,6 odsto kompanije. Pored toga što je najmlađa žena milijarderka, koja je sama zaslužna za svoje bogatstvo, ona je i najmlađa žena na poziciji generalne direktorke u kompaniji koja je izašla na berzu.

Njena kompanija je druga s aplikacijom za pronalaženje partnera koja se pojavila na berzi, nakon Match.com, odnosno Match Group. Oni su 2017. pokušali da kupe Bumble za  450 miliona dolara. Trenutno aplikacija najmađe milijarderke vredi 8,6 milijardi dolara, dok je tržišna kapitalizacija Match Groupe, koja u svom vlasništvu ima Tinder, 45 milijardi dolara. 

Osnovala Bumble pošto je napustila Tinder 

Vulf je osnovala Bumble 2014. godine, ubrzo nakon što je tužila Tinder, svog prethodnog poslodavca, zbog seksualnog uznemiravanja. Navela je da joj je bivši šef i dečko Džastin Matin slao pretnje, pogrdne poruke i oduzeo joj titulu suosnivača u Tinderu. Tinder je sve porekao, a slučaj je brzo rešen u tajnosti. 

Bumble je kreirala s ruskim milijarderom Andrejem Andrejevim, koji pravi uspešne aplikacije za pronalaženje partnera, tako što je samo ženema dopustila mogućnost da pokrenu komunikaciju. On je kompaniju napustio u novembru 2019. godine, četiri meseca nakon što je u osvanuo tekst u kojem se navodi da u londonskoj kancelariji koju vodi, vlada mizogina atmosfera, što je bilo u potpunoj suptrotnosti s vrednostima koje Bumble promoviše.   

Kako je Vitni Vulf navela, njen uspeh je posledica 1,7 milijardi prvih koraka, koje su načinile hrabre žene na njenoj aplikaciji.