Storytelling i “trikovi” koji olakšavaju rad u WordPress-u — Startit Centar Novi Sad

Storytelling i "trikovi" koji olakšavaju rad u WordPress-u biće tema sledećeg WordPress meetupa koji će se održati u sredu 26. juna od 18 časova.

U sredu, 26. juna biće održan 22. WordPress meetup u Novom Sadu. Predavanja su namenjena WordPress korisnicima koji se interesuju za marketing, privlačenje klijenata i modifikacije u WordPressu. Početnici su dobrodošli, ali isto tako i svi ostali.

Predavači

  • Aleksandar Pasku / Storytelling – pričam ti priču ili umetnost komunikacije?

Na predavanju će se saznati kako uspešno pričati priče (u životu ili na sajtu, a i u svakom drugom kreativnom zadatku – od običnog flajera ili banera, do brendiranja kompanija, proizvoda ili zajednica) verbalno i vizuelno. Zašto je to bitno za pridobijanje simpatija krajnjih korisnika prema brendu i kakve koristi (čak i) developeri mogu da imaju od ovog pristupa. Pre svega, ovo bi trebalo da bude ne predavanje, nego pripovedanje o pripovedanju, sa svim uživanjima koje priče bude u nama.

Progovorio pre nego što je prohodao i od tada usavršava umeće komunikacije na svim nivoima. Poslednje dve decenije bavi se hipnozom potrošača u marketinške svrhe, od toga gotovo polovinu vremena kao najamno pero/kist/miš. Gradi brendove sa puno ljubavi i decidno izbegava politički marketing. Preduzetnik, co-host vršačkih WP Meetupa, motivator lokalne zajednice i organizator zloglasnih meetup aftera.

  • Živa Milošević je koosnivač vršačke WordPress zajednice i koorganizator meetupa u Vršcu. Stariji od većine developera na našoj sceni, oprobao se u raznim sferama, ostavivši trag na lokalnoj muzičkoj sceni kao etablirani bubnjar.

Živa će na meetupu pričati o malim ali značajnim “trikovima” koji olakšavaju svakodnevni rad u WordPress-u: izradi i dodavanju Child teme, načinima uređivanja web-sajta uz pomoć css-a, dodavanju custom css-a, dodavanju snippeta u functions.php fajl, “sitnice” koje mogu zameniti i pojedine plaginove i zašto je to dobro za sajt, dodavanju custom widgeta i prikazivanju sadržaja gde god klijent to poželi.

U svet veb-dizajna ušao je davne 1998. godine. Izradio brojne sajtove za vršačke slikare i umetnike, radio sajt KLUV-a, Jugoslovenskog Likovnog Bijenala Mladih, održavao je godinama prvi komercijalni sajt Vršca, bavio se dizajnom, marketingom, radio pripremu i prelom opštinskih novina…

Prijava

WordPress meetup će se održati u sredu 26. juna od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje putem ovo linka ili i na zvaničnom meetup eventu (a to je ovde).

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu