Storytelling i “trikovi” koji olakšavaju rad u WordPress-u — Startit Centar Novi Sad

Storytelling i “trikovi” koji olakšavaju rad u WordPress-u biće tema sledećeg WordPress meetupa koji će se održati u sredu 26. juna od 18 časova.

Jelena Voćkić - 14. Jun, 2019.

U sredu, 26. juna biće održan 22. WordPress meetup u Novom Sadu. Predavanja su namenjena WordPress korisnicima koji se interesuju za marketing, privlačenje klijenata i modifikacije u WordPressu. Početnici su dobrodošli, ali isto tako i svi ostali.

Predavači

Na predavanju će se saznati kako uspešno pričati priče (u životu ili na sajtu, a i u svakom drugom kreativnom zadatku – od običnog flajera ili banera, do brendiranja kompanija, proizvoda ili zajednica) verbalno i vizuelno. Zašto je to bitno za pridobijanje simpatija krajnjih korisnika prema brendu i kakve koristi (čak i) developeri mogu da imaju od ovog pristupa. Pre svega, ovo bi trebalo da bude ne predavanje, nego pripovedanje o pripovedanju, sa svim uživanjima koje priče bude u nama.

Progovorio pre nego što je prohodao i od tada usavršava umeće komunikacije na svim nivoima. Poslednje dve decenije bavi se hipnozom potrošača u marketinške svrhe, od toga gotovo polovinu vremena kao najamno pero/kist/miš. Gradi brendove sa puno ljubavi i decidno izbegava politički marketing. Preduzetnik, co-host vršačkih WP Meetupa, motivator lokalne zajednice i organizator zloglasnih meetup aftera.

Živa će na meetupu pričati o malim ali značajnim “trikovima” koji olakšavaju svakodnevni rad u WordPress-u: izradi i dodavanju Child teme, načinima uređivanja web-sajta uz pomoć css-a, dodavanju custom css-a, dodavanju snippeta u functions.php fajl, “sitnice” koje mogu zameniti i pojedine plaginove i zašto je to dobro za sajt, dodavanju custom widgeta i prikazivanju sadržaja gde god klijent to poželi.

U svet veb-dizajna ušao je davne 1998. godine. Izradio brojne sajtove za vršačke slikare i umetnike, radio sajt KLUV-a, Jugoslovenskog Likovnog Bijenala Mladih, održavao je godinama prvi komercijalni sajt Vršca, bavio se dizajnom, marketingom, radio pripremu i prelom opštinskih novina…

Prijava

WordPress meetup će se održati u sredu 26. juna od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje putem ovo linka ili i na zvaničnom meetup eventu (a to je ovde).