Finski akcelerator Startup Sauna dolazi na Kraljevski Dvor

U petak 4. aprila domaći startapi imaće priliku da se upoznaju sa još jednim evropskim akceleratorom, ovaj put u pitanju je Startup Sauna. Događaj će biti organizovan na Kraljevskom dvoru, a startapi će imati priliku da se predstave u standardnoj formi trominutnog piča, a zatim i da učestvuju i na 1 na 1 mentorskim sesijama.

Startup Sauna je jedan od najpoznatijih skandinavskih akceleratora, koji povezuje startape iz severne i istočne Evrope i Rusije. Kroz njihov program do sada je prošlo 109 kompanija, koje su prikupile investicije od 34 miliona $.

Pored fidbeka i validacije poslovnog modela, najbolji startapi imaće mogućnost da budu selektovani za program ovog akceleratora, koji uključuje petonedeljni boravak u Helsinkiju i pristup jednom od najvećih startap događaja u Evropi – Slush, na kome je prošle godine učestvovalo 1200 startapa iz 70 zemalja, 300 investitora i 100 VC fondova.

Kraljevski savet za preduzetništvo organizuje posetu ovog akceleratora pre svega zato što pruža dodatnu vrednost za startape kroz individualne razgovore sa mentorima, koje će u Beogradu moći da iskoriste 8 do 10 odabranih timova. U Beograd će doći tri mentora ovog akceleratora, kojima će se pridružiti i nekoliko njih iz lokalne zajednice i koji će svakom startapu posvetiti 20 minuta svog vremena.

Startap Sauna organizuje programe dva puta godišnje, početkom maja i sredinom oktobra, a program je naročito fokusiran na business development, od nalaženja skalabilnog biznis modela do shvatanja tržišta i potreba korisnika. Ovaj akcelerator zainteresovan je pre svega za startape koji imaju mogućnost skaliranja na globalnom nivou i koji već imaju prototip. Naravno visoko motivisan tim se podrazumeva :-)

Ako vam Startap Sauna i  ovaj događaj zvuče primamljivo, pripremite svoje pičeve i prijavite se na ovom linku, požurite jer prrijave traju do 31. marta.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Stefano Deurandi Subotić

NAPISAO/la članak     24. marta, 2014.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu