Startitov Vukašin Stojkov je jedan od novih skauta Eleven seed fonda, startapi – javite mu se!

Ivan Vesić - 18. Oktobar, 2012.

Bugarski seed investicioni fond Eleven, koji startapima daje 25,000 – 150,000 evra za određeni udeo mlade kompanije, objavio je da su urednik i osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan, osnivač rumunske konferencije How to Web Bogdan Lordache i urednik Startita, SEE ICT-ov Vukašin Stojkov, postali zvanični skauti za pronalaženje perspektivnih startapa u regionu.

Bugarski Eleven je “težak” 12 miliona evra, a partneri su britanski fond Springboard i Google Ventures.

Startapi koji uđu u Eleven-ov program su u prilici da dobiju dve runde seed investicija od po 25.000 evra, uz dalju mogućnost finansiranja od 150.000 evra. Timovi, takođe, svoj proizvod razvijaju u Sofiji, u co-working prostoru ovog fonda, uz podršku mentora i pristup dodatnim pogodnostima i pomoćnoj infrastrukturi (pravna, računovodstvo) za njihovu kompaniju.

Skauti Eleven-a će tražiti talente u svom regionu, a imaće pravo da timove pošalju direktno u finale, na dan selekcije koji se održava tri puta godišnje, a gde članovi fonda biraju 10 do 15 startapa za invesitranje.

Vukašin Stojkov, koji je i top rated mentor najvećeg evropskog akceleratora Seedcamp, ocenio je za Startit da je ovo sjajna prlika za dodatni razvoj regionalnog startap ekosistema:

Momci iz Elevena su na nas ostavili sjajan utisak, kao ekipa koja zaista želi da pomogne startapima sa kojima rade i da žele značajno da poguraju regionalni ekosistem unapred.

Nama je drago što ćemo nastaviti saradnju sa njima i ovim putem jer ćemo tako biti u mogućnosti da dodatno pomognemo startapima, što je naša misija.

Eleven-ovci su sve aktivniji u regionu, imajući u vidu nedavnu radionicu u Beogradu, gde su direktno u finale pozvali VetCloud, čiji sam osnivač, a njihov Maxim Gurvitz upoznao se sa startapima prisutnim na zagrebačkoj konferenciji Geeks on a Plane.