Startitov Vukašin Stojkov je jedan od novih skauta Eleven seed fonda, startapi – javite mu se!

Bugarski seed investicioni fond Eleven, koji startapima daje 25,000 – 150,000 evra za određeni udeo mlade kompanije, objavio je da su urednik i osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan, osnivač rumunske konferencije How to Web Bogdan Lordache i urednik Startita, SEE ICT-ov Vukašin Stojkov, postali zvanični skauti za pronalaženje perspektivnih startapa u regionu.

Bugarski Eleven je “težak” 12 miliona evra, a partneri su britanski fond Springboard i Google Ventures.

Startapi koji uđu u Eleven-ov program su u prilici da dobiju dve runde seed investicija od po 25.000 evra, uz dalju mogućnost finansiranja od 150.000 evra. Timovi, takođe, svoj proizvod razvijaju u Sofiji, u co-working prostoru ovog fonda, uz podršku mentora i pristup dodatnim pogodnostima i pomoćnoj infrastrukturi (pravna, računovodstvo) za njihovu kompaniju.

Skauti Eleven-a će tražiti talente u svom regionu, a imaće pravo da timove pošalju direktno u finale, na dan selekcije koji se održava tri puta godišnje, a gde članovi fonda biraju 10 do 15 startapa za invesitranje.

Vukašin Stojkov, koji je i top rated mentor najvećeg evropskog akceleratora Seedcamp, ocenio je za Startit da je ovo sjajna prlika za dodatni razvoj regionalnog startap ekosistema:

Momci iz Elevena su na nas ostavili sjajan utisak, kao ekipa koja zaista želi da pomogne startapima sa kojima rade i da žele značajno da poguraju regionalni ekosistem unapred.

Nama je drago što ćemo nastaviti saradnju sa njima i ovim putem jer ćemo tako biti u mogućnosti da dodatno pomognemo startapima, što je naša misija.

Eleven-ovci su sve aktivniji u regionu, imajući u vidu nedavnu radionicu u Beogradu, gde su direktno u finale pozvali VetCloud, čiji sam osnivač, a njihov Maxim Gurvitz upoznao se sa startapima prisutnim na zagrebačkoj konferenciji Geeks on a Plane.

 

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Ivan Vesić

 • Thursday, 18. October 2012.

  Cestitke Vukasine.

 • Thursday, 18. October 2012.

  Cestitamo ispred NUL Apps-a :)

 • Thursday, 18. October 2012.

  Odlicno. Sad smo blizi.

 • Thursday, 18. October 2012.

  Svaka čast Vukašine! Sve čestitke. :)

 • Saturday, 20. October 2012.

  Volim te Vukasine!

 • Saturday, 20. October 2012.

  Bravo samo napred.
  Najtezi posao koji treba da se odradi je da se ljudima promeni svest o preduzetnistvu . i da budu spremni da sami guraju svoje projekte .
  Naravno ovo sto radite je jedan od nacina .
  Sve najbolje

 • Tuesday, 13. November 2012.

  Odlicna vest, i odlican posao radite na ovom sajtu. Uzurpirao sam ga poslednjih dana :). Voleo bi da se upoznamo i razmenimo iskustva.

  • Wednesday, 14. November 2012.

   Hvala Ivane. prošetaj na neki Meetup :)

 • Tuesday, 4. December 2012.

  Svaka cast i cestitke. Jel imate u planu nove radionice?

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu