Startit meetup — o machine learningu i OCRu u praksi, 11. decembra u Centru

Prezentacije nam spremaju Svetlana Bojić i Goran Dubajić, vidimo se u velikoj sali Startit Centra.

Milan Vukoje
04/12/2015

Narednog petka, 11. decembra u 18h, a u Startit Centru, imamo dve poslastice za sve hakere koji vole da rešavaju zagonetke.

Prvo predavanje nam dolazi od Svetlane Bojić, pod nazivom “10% Human and Machine Learning“. Zapremnina koju svako od nas zauzima, kada računamo broj ćelija, je samo 10% “ljudska”. Ostatak je konzorcijum mikroba, prevashodno nastanjen u debelom crevu, koji se ponašaju kao kompletan “zaboravljeni organ”.

Svetlanin startap traži efekte prisustva različitih mikroba kod osoba sa poremećajima digestivnog trakta koristeći filogenetski čip i nakon obučavanja 18 familija machine learning modela (R, caret paket) su došli do najboljeg.


Drugo predavanje za temu ima Optičko prepoznavanje teksta (OCR) održaće Goran Dubajić iz beogradskog Majkrosoft razvojnog centra. Vrlo jednostavan problem za čoveka kao što je čitanje štampanog teksta je ne trivijalan problem za računar.

Goran već radi na razvoju OCR-a tako da će cela priča doći sa uporištem u praksi. Na predavanju će nam opisati rešenje koje na ulazu ima sliku teksta, a na izlazu tekst sa koordinatama reči ili karaktera. Videćemo osnovnu arhitekturu prepoznavača:

Prijavi se

Prisustvo na događaju je besplatno, samo se prijavi za prisustvo ovom formom:

Milan Vukoje

Objavio/la članak.

petak, 4. Decembar, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Milan Vukoje

nedelja, 13. Decembar, 2015.

Na žalost ne ali definitivno ćemo morati da poradimo na snimanju meetup-a.

Dušan

petak, 11. Decembar, 2015.

Da li ima stream, za nas sa virusom?