Startit Meetup: Lekcije startapa iz Izraela i put do uspešnog exita

Petnaesti po redu Startit Meetup ima potencijale da bude jedan od najboljih — čućemo priče Gila Dibnera, iskusnog VC-ja koji nam dolazi u goste iz Londona (via Boston & Tel Aviv), i Baneta Šešlije, jednog od najiskusnijih i najuspešnijih preduzetnika iz Beograda. Vreme koje si trebate ubaciti u kalendare je četvrtak, 26. decembar, sa početkom

Vukašin Stojkov
20/12/2013

Petnaesti po redu Startit Meetup ima potencijale da bude jedan od najboljih — čućemo priče Gila Dibnera, iskusnog VC-ja koji nam dolazi u goste iz Londona (via Boston & Tel Aviv), i Baneta Šešlije, jednog od najiskusnijih i najuspešnijih preduzetnika iz Beograda.

Vreme koje si trebate ubaciti u kalendare je četvrtak, 26. decembar, sa početkom u 18h, u Mikser Houseu (galerija). Uz najavljene goste, ekipa Pubsonica će na meetupu podeliti svoja iskustva iz boravka u Silicijumskoj dolini u Blackboxu.

Tajne izraelskih uspeha

Opšte je poznato da je izraelski startap ekosistem jedno malo čudo, kada se imaju na umu populacija i veličina ove sredozemne države. Gotovo svake nedelje se u medijima mogu naći vesti o multi-milionskim exitima kompanija iz Izraela, među kojima je jedan od najpoznatijih ove godine bio Waze, prodat Googleu za milijardu dolara.

Gil Dibner je američki VC izraelskog porekla koji živi i radi u Londonu, i ovo bi trebalo da samo po sebi bude dovoljno da potvrdi da je u pitanju lik koga treba čuti i upoznati. On će sa nama podeliti lekcije i zapažanja koja je sakupio tokom bogate karijere, počev sa onim što možemo naučiti od izraelskih startapa.

Gil je interesantan i po tome što, za razliku od mnogih kolega, upoznaje što više preduzetnika i savetuje ih i povezuje sa kontaktima iz svoje bogate mreže.

Tokom boravka u Beogradu, odabrani broj startapa će imati priliku za 30-minutni 1-na-1 sastanak sa Gilom (između 14 i 17h 26. decembra) — svi zainteresovani se mogu prijaviti putem ove forme.

Lekcije iz jednog exita

Branislav Šešlija je jedan od najuspešnijih tech preduzetnika poreklom iz Beograda, u koji se nedavno vratio i pokrenuo Deploy.

Na bordu je više različitih kompanija u SAD i Evropi, a najveći uspeh je ostvario pokretanjem kompanije Clickable koja je nakon 3 godine i 30 miliona dolara prikupljenog kapitala prodata 2011.

Bane će sa nama podeliti lekcije iz ovog exita ali i celokupne bogate karijere, sa posebnim osvrtom na ono što je potrebno lokalnom ekosistemu.

Iskustva iz Silicijumske doline

Pubsonic je skoro učestvovao u programu akceleratora Blackbox u Silicijumskoj dolini. Budući jedan od retkih srpskih startapa koji je proveo vreme u svetskom centru tehnološkog preduzetništva biće vrlo interesantno čuti ne/to o ovom njihovom iskustvu.

Prijavi se

Prijavite se putem ove forme ako želite da dođete na meetup kao i za prijem informacije o mestu održavanja.

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

petak, 20. Decembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ

Ljuba

četvrtak, 26. Decembar, 2013.

Oce li biti nekog snimka mozda?