Startit Meetup: Lekcije startapa iz Izraela i put do uspešnog exita

Petnaesti po redu Startit Meetup ima potencijale da bude jedan od najboljih — čućemo priče Gila Dibnera, iskusnog VC-ja koji nam dolazi u goste iz Londona (via Boston & Tel Aviv), i Baneta Šešlije, jednog od najiskusnijih i najuspešnijih preduzetnika iz Beograda.

Vreme koje si trebate ubaciti u kalendare je četvrtak, 26. decembar, sa početkom u 18h, u Mikser Houseu (galerija). Uz najavljene goste, ekipa Pubsonica će na meetupu podeliti svoja iskustva iz boravka u Silicijumskoj dolini u Blackboxu.

Tajne izraelskih uspeha

Opšte je poznato da je izraelski startap ekosistem jedno malo čudo, kada se imaju na umu populacija i veličina ove sredozemne države. Gotovo svake nedelje se u medijima mogu naći vesti o multi-milionskim exitima kompanija iz Izraela, među kojima je jedan od najpoznatijih ove godine bio Waze, prodat Googleu za milijardu dolara.

Gil Dibner je američki VC izraelskog porekla koji živi i radi u Londonu, i ovo bi trebalo da samo po sebi bude dovoljno da potvrdi da je u pitanju lik koga treba čuti i upoznati. On će sa nama podeliti lekcije i zapažanja koja je sakupio tokom bogate karijere, počev sa onim što možemo naučiti od izraelskih startapa.

Gil je interesantan i po tome što, za razliku od mnogih kolega, upoznaje što više preduzetnika i savetuje ih i povezuje sa kontaktima iz svoje bogate mreže.

Tokom boravka u Beogradu, odabrani broj startapa će imati priliku za 30-minutni 1-na-1 sastanak sa Gilom (između 14 i 17h 26. decembra) — svi zainteresovani se mogu prijaviti putem ove forme.

Lekcije iz jednog exita

Branislav Šešlija je jedan od najuspešnijih tech preduzetnika poreklom iz Beograda, u koji se nedavno vratio i pokrenuo Deploy.

Na bordu je više različitih kompanija u SAD i Evropi, a najveći uspeh je ostvario pokretanjem kompanije Clickable koja je nakon 3 godine i 30 miliona dolara prikupljenog kapitala prodata 2011.

Bane će sa nama podeliti lekcije iz ovog exita ali i celokupne bogate karijere, sa posebnim osvrtom na ono što je potrebno lokalnom ekosistemu.

Iskustva iz Silicijumske doline

Pubsonic je skoro učestvovao u programu akceleratora Blackbox u Silicijumskoj dolini. Budući jedan od retkih srpskih startapa koji je proveo vreme u svetskom centru tehnološkog preduzetništva biće vrlo interesantno čuti ne/to o ovom njihovom iskustvu.

Prijavi se

Prijavite se putem ove forme ako želite da dođete na meetup kao i za prijem informacije o mestu održavanja.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Vukašin Stojkov

  • Thursday, 26. December 2013.

    Oce li biti nekog snimka mozda?

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu