Startit Meetup: kako se grade kompanije

Prvi ovogodišnji, a ukupno šesnaesti po redu Startit meetup u goste nam dovodi Nikolasa Raflina, tehnološkog preduzetnika i CTO-a švajcarskog Centralway-a.

Nikolasa ćemo imati priliku da upoznamo u petak, 21og februara u 18 časova, u velikoj sali Biznis Centra opštine Savski venac (Kneza Miloša 47). Pribeležite vreme i mesto, i ne zaboravite da najavite svoje prisustvo popunjavanjem kratke forme na kraju ovog posta.

Postoji li recept za građenje kompanija?

Centralway, čiji je Nikolas CTO i managing partner je najlakše opisati kao company builder, odnosno kompaniju čija je primarna delatnost građenje novih (tehnoloških) kompanija. Company builderi po mnogima predstavljaju logičnu evoluciju već dobro poznatog modela akceleratora i inkubatora, a u proponente ovog trenda u investiranju se svrstavaju i preduzetničke zvezde poput osnivača Twittera i Groupona, kao i jedan od najvećih svetskih VC fondova Andreessen Horowitz.

Centralway okuplja više od sto profesionalaca u Cirihu i Londonu, a sa ciljem da kompanijama koje gradi pruži logističku, organizacionu i svaku drugu vrstu podrške koja im je potrebna. Uz to, startapi koji uđu u portfolio mogu računati i na direktne finansijske investicije, za šta je zadužen njihov investicioni fond Centralway Ventures, koji u planu ima da investira oko 50 miliona dolara godišnje u dvadeset do trideset kompanija.

Da koncept funkcioniše dokazuju i njihova prva dva projekta – mobilna aplikacija za bankarstvo i finansije  Numbrs (u koju je Centralway investirao više od 10 miliona dolara), i Bitcoin bazirani startap Buttercoin, iza koga uz Centralway stoje i Y Combinator i Google Ventures.

Nikolas će nam u petak detaljnije predstaviti Centralway ali i pričati o iskustvima koje je stekao tokom svoje dugogodišnje karijere. Krajnje nezvanični insajderski info kaže i da je Centralway zainteresovan za tržište jugoistočne Evrope i Srbije, pa eto idealne prilike za sve sadašnje i buduće preduzetnike da ostvare kontakt koji im u budućnosti može puno značiti.

Prijavi se!

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane – vidimo se u petak popodne, i ne zaboravite da se prijavite i najavite popunjavanjem ove forme:

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Alex Čović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu