Poslednjih meseci smo baš zaređali sa investitorima, seed fondovima i akceleratorima. Startit Meetup u organizaciji SEE ICT-a koji ovom prilikom najavljujemo će se održati u četvrtak, 9og maja u Kulturnom Centru Grad, sa početkom u 18h a posle Elevena, iCatapulta i Seedcampa, lokalnoj startap zajednici predstavljamo još jedan startap akcelerator – LAUNCHub.

Apdejt & Važno: Kao i obično, Startit Meetup je otvoren za sve zainteresovane, i prethodna prijava nije potrebna. Ako želite da pičujete, odnosno prezentujete svoj startap investitorima i zajednici, molimo vas da popunite formu na dnu posta. Vidimo se u četvrtak u 18h u KCGu!

LAUNCHub je startap akcelerator i seed investicioni fond koji nam dolazi iz Sofije, i osim 9 miliona razloga iz naslova, preporučujemo vam da ga upoznate zbog ekstenzivne mreže mentora, savetnika i partnerskih programa.

LAUNCHub je primarno zainteresovan da investira u kompanije iz Jugoistočne Evrope i “digitalnog domena”, odnosno one koje napadaju globalno tržište i rešavaju probleme iz vezane za consumer internet, e-poslovanje, enterprise softver i ostalih aktuelnih oblasti tehnološkog preduzetništva. Prijave za narednu generaciju LAUNCHub akcelerator programa su upravo otvorene, i jedan od povoda dolaska u Beograd je upravo promocija programa sve aktivnijoj startap zajednici koju zajedno pravimo.

Akcelerator program počinje u septembru i trajaće šest do devet meseci, sa intenzivnim dvomesečnim periodom koji se fokusira na customer development i rad sa mentorima. Akcelerator nudi do 30,000 evra investicije po startapu u ovoj fazi razvoja, a najuspešniji startapi se po isteku programa mogu kvalifikovati za seed investiciju u iznosu do 200,000 evra.

U četvrtak ćemo upoznati Stanislava Sirakova, jednog od ključnih ljudi LAUNCHub-a, koi će nam iz prve ruke pričati o investicionom procesu i fundraising-u. Stanislav se upravo vratio iz Silicijumske Doline gde je radio na fundraisingu zajedno sa nekoliko kompanija iz LAUNCHub portfolija, i sigurni smo da ćemo imati priliku da čujemo mnogo toga korisnog.

Prijavi svoj startap!

Nakon uvodnog predavanja, izabrani startapi zainteresovani da dobiju uvek potrebni feedback i predstave se Stanislavu i LAUNCHub akceleratoru će dobiti priliku da pičuju u standardnom trominutnom formatu, uz prateće Q&A sesije. Broj pičing sesija na ovom Startit Meetup-u je ograničen, pa preporučujemo da se prijavite odmah, popunjavanjem forme u nastavku posta.