Startit karavan: promocija tehnološkog preduzetništva na IT fakultetima širom Srbije

Za samo nedelju dana, Startit karavan kreće da širi ideju o tehnološkom preduzetništvu i startap kulturi na fakultetima širom zemlje. Projekat je nastao sa ciljem da se podigne svest kod studenata, da već tokom svojih studija razmisle o upuštanju u preduzetničke vode i da ih podstakne da svoje ideje pretoče u realne biznise. Tokom trajanja Karavana,

Ivan Kovačević
20/11/2013

Za samo nedelju dana, Startit karavan kreće da širi ideju o tehnološkom preduzetništvu i startap kulturi na fakultetima širom zemlje.

Projekat je nastao sa ciljem da se podigne svest kod studenata, da već tokom svojih studija razmisle o upuštanju u preduzetničke vode i da ih podstakne da svoje ideje pretoče u realne biznise.

Tokom trajanja Karavana, u periodu od 22. novembra do 11. decembra, ekipa SEE ICT-a posetiće sedam fakulteta i Naučno tehnološki park u Čačku. Plan poseta je sledeći:

*informacije za mesto i vreme održavanja na ostalim fakultetima će naknadno biti ažurirane

Na svakom događaju studenti će imati priliku da čuju tri predavanja u trajanju od po 30 minuta. Prvo će poslužiti kao uvod u generalnu priču o startapima i predstaviti domaću startap zajednicu. Na drugom predavanju studenti koji posete karavan će čuti iskustva jednog od polaznika prethodne Startap Akademije, gde će saznati da li mu je taj program tehnološkog preduzetništva pomogao. Za kraj smo rezervisali predavanje jednog domaćeg preduzetnika, koji će sa prisutnima podeliti svoje iskustvo pokretanja startapa, traženja (i dobijanja) investicije i razvijanja proizvoda. Nakon predavanja studenti će imati priliku da sa svim članovima Startit karavana popričaju o svojim idejama i razmene iskustva.

Da biste bili deo Startitovog karavana, potrebno je da popunite ovu kratku formu ispod i prijavite se shodno lokaciji na kojoj želite da slušate ova zanimljiva predavanja.

Ivan Kovačević

Objavio/la članak.

sreda, 20. Novembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Željko Trifunović

četvrtak, 28. Novembar, 2013.

Intersuje me izgradnja višenamenskog mini Akvaparka pokrivenog tipa, sa radom u svim meteo uslovima kao i primena obnovljivih izvora energije za zagravanje vode u bazenima.