Startit karavan: promocija tehnološkog preduzetništva na IT fakultetima širom Srbije

Za samo nedelju dana, Startit karavan kreće da širi ideju o tehnološkom preduzetništvu i startap kulturi na fakultetima širom zemlje.

Projekat je nastao sa ciljem da se podigne svest kod studenata, da već tokom svojih studija razmisle o upuštanju u preduzetničke vode i da ih podstakne da svoje ideje pretoče u realne biznise.

Tokom trajanja Karavana, u periodu od 22. novembra do 11. decembra, ekipa SEE ICT-a posetiće sedam fakulteta i Naučno tehnološki park u Čačku. Plan poseta je sledeći:

  • Elektronski fakultet (Niš) – 22.11.2013 od 18h
  • Fakultet tehničkih nauka (Novi Sad) – 29.11.2013 od 14h, amfiteatar “Nikola Tesla”
  • Naučno tehnološki park (Čačak) – 03.12.2013 od 14h, Fakultet tehničkih nauka, 3.sprat sala računarskog centra
  • Matematički fakultet (Beograd) – 05.12.2013
  • Elektrotehnički fakultet (Beograd) – 10.12.2013, amfiteatar 65, od 12h
  • Fakultet organizacionih nauka (Beograd) – 12.12.2013, sala 103, od 16h

*informacije za mesto i vreme održavanja na ostalim fakultetima će naknadno biti ažurirane

Na svakom događaju studenti će imati priliku da čuju tri predavanja u trajanju od po 30 minuta. Prvo će poslužiti kao uvod u generalnu priču o startapima i predstaviti domaću startap zajednicu. Na drugom predavanju studenti koji posete karavan će čuti iskustva jednog od polaznika prethodne Startap Akademije, gde će saznati da li mu je taj program tehnološkog preduzetništva pomogao. Za kraj smo rezervisali predavanje jednog domaćeg preduzetnika, koji će sa prisutnima podeliti svoje iskustvo pokretanja startapa, traženja (i dobijanja) investicije i razvijanja proizvoda. Nakon predavanja studenti će imati priliku da sa svim članovima Startit karavana popričaju o svojim idejama i razmene iskustva.

Da biste bili deo Startitovog karavana, potrebno je da popunite ovu kratku formu ispod i prijavite se shodno lokaciji na kojoj želite da slušate ova zanimljiva predavanja.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Ivan Kovačević

Unesite termine za pretragu