Startit Java Meetup: Lambda izrazi u Javi 8 i ubrzavanje rada generisanjem koda

Kako se skoro uvedeni lambda izrazi mogu koristiti u Javi i kako jedan domaći startap želi da ubrza programere sveta — saznajte na našem prvom meetupu posvećenom svim čitaocima koji se profesionalno bave Javom.

Vukašin Stojkov
23/04/2015

četvrtak 7. maja sa početkom u 18h u Domu Omladine pravimo naš prvi meetup za sve vas koji se bavite Javom.

Pored dva predavanja za koja verujemo da će biti korisna i poučna, posle samog događaja ćemo organizovati i piće i druženje, nakon što smo uspešno istestirali taj model na prethodnom okupljanju.

Kako ubrzati sebe? Generisanjem koda!

Uvodno predavanje će održati Duško Vesin, koji više od 7 godina kreira aplikacija za enterprajze i startape na Java steku, a sada sa svojim timom razvija startap pod imenom drytools, jednu od ekipa treće generacije naše Startap akademije.

drytools iz Novog Sada je mlada firma fokusirana na pravljenje alata koje developerima mogu da značajno ubrzaju rad. Predstaviće vam pravljenje tehničkog DSL-a i kod generatora kroz primere iz prakse, na proizvodu oko kog grade svoj biznis.

Java 8: Lambda izrazi pod lupom

Glavno predavanje večeri će održati Neven Radovanović, programer sa 15 godina iskustva dizajniranja i implementacije Java poslovnih rešenja, senior softver inženjer u beogradskoj firmi youngculture. Tema će biti upotreba lambda izraza, uvedena u najnovijoj verziji Jave,  koja developerima može pružiti puno vrednosti pa je njihovo dobro razumevanje od velikog značaja.

Pored toga što ih je zabavno koristiti, lambda izrazi mogu na različite nacine unaprediti programska rešenja. Iako se oni najčešće povezuju sa funkcionalnim programiranjem, Neven će predstaviti i njihovu primenu u okviru objektno orijentisanog programiranja.

Prijavi se za događaj i druženje

Kao što smo pomenuli gore, poseban akcenat ovaj put stavljamo na druženje posle prezentacija, gde ćemo uz posluženo piće ćaskati o prezentacijama i drugim Java / dev / startap temama.

youngcultureOvaj događaj se organizuje uz podršku firme youngculture koja se bavi dizajnom i implementacijom veb i mobilnih softverskih rešenja.

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

četvrtak, 23. April, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije