Startit Centar Beograd organizuje Datathon u okviru Nedelje otvorenih podataka

Prijave su otvorene do 9. marta u podne.

U nedelju, 11. marta Startit Centar Beograd će organizovati dvanaestočasovni Datathon u okviru Nedelje otvorenih podataka.

Usled ove Nedelje broj otvorenih setova podataka na Portalu otvorenih podataka je porastao sa 45 na 71. Ideja ovog prvog datathona u beogradskom Startit Centru jeste da tokom 12 časova timovi (do četiri člana) ili pojedinci rade na vizualizaciji otvorenih datasetova i potencijalno ih kombinuju sa drugim podacima.

Datathon je otvoren za sve koji žele da učestvuju, nebitno da li su srednjoškolci, studenti, zaposleni, freelanceri ili IT entuzijasti, niti da li rade u R-u, Pythonu ili nečemu trećem. Važno je samo da su spremni da kreativno pristupe podacima i datasetovima koji neće biti savršeni.

Učesnicima će biti obezbeđena mentorska podrška i to od strane Gorana MilovanovićaMiloša Milovanovića i onlajn mentora Gavrila Andrića, kao i hrana i osveženje.

Agenda Datathona:

10:00 – 11:00 — Uvodni govori i podela timova (mogu da se prijave i pojedinci)

11:00  – 14:00 — Rad u timovima

14:00 – 15:00 — Ručak

15:00 – 19:00 — Rad u timovima

19:00 – 20:00 — Večera

20:00 – 21:00 — Završne konsultacije sa mentorima

21:00 – 22:00 — Predstavljanje rešenja

Nedelja otvorenih podataka održava se u okviru projekta ,,Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti” koji sprovode Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i UNDP, a podržavaju Svetska banka, Fond za dobru upravu Ujedinjenog kraljevstva (GGF) i Švedska agencija za međunarodnu saradnju (SIDA).

Prijava

Datathon se organizuje 11. marta sa početkom u 10 časova. Zainteresovani se mogu prijaviti putem forme i to najkasnije do 9. marta u podne.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Uroš Nedeljković

Unesite termine za pretragu