Ako ste član nekog startapa, čeznete za investicijom ili bilo kakvom pomoći kako bi vaš trud dobio novu dimenziju, imate priliku da svoju ideju predstavite u Njujorku, maja 2014. godine u Aleji preduzetnika u u okviru “TechCrunch Disrupt Startup Alley 2014”. Međutim, ono što pre toga treba da učinite je da učestvujete na startap takmičenju u okviru konferencije Spark.Me koja je zakazana od 26. do 27 septembra u Budvi, Crna Gora, i ubedite žiri da je baš vaš tim taj koji zaslužuje kartu za SAD.

Deset startap projekata koji prođe prvu selekcijsku fazu će biti prezentovani na Spark.me konferenciji. Žiri od tih deset projekat bira najbolju ideju koja će dobiti priliku da pitchuje investitorima iz Njujorka.

Nataša Đukanović, direktorka marketinga kompanije doMen d.o.o. i organizatorka konferencije, uverena je u uspeh ovog događaja:

Ovo je odlična prilika za sve iz cijele regije koji imaju ideju u koju vjeruju i koji žele da svoj projekat pretvore u stvaran biznis

Pod pokroviteljstvom doMena slično takmičenje se održalo i prošle godine, i prvo mesto je osvojio Mediatoolkit.

Prošle godine smo imali isto takmičenje i najbolji startap, hrvatski Mediatoolkit smo poslali u Njujork. Po njihovim riječima na ovom svojevrsnom sajmu startapa su prikupili veliki broj kontakata, i stekli poslovne prilike, ne samo za startap koji su prezentovali nego i druge proizvode koje su razvijali.

Kompanija iStudio, koja je kreirala Mediatoolkit, je nedavno dobila investiciju od 1.000.000 evra. Nadamo se da će i startap koji ove godine pobjedi, već sledeće pregovarati o milionskim iznosima.

Prijava otvorena samo za mlade kompanije

Pravo na učešće imaju sve privatne kompanije osnovane posle aprila 2012. godine bez obzira gde su registrovane, koje su do sada ili bootstrapovale ili dobile investicije u ukupnom iznosu ne većem od 2,5 miliona USD. 

Prijave je potrebno poslati najkasnije do 5. septembra 2013. na adresu [email protected]. U razmatranje će se uzeti samo postojeći funkcionalni i projekti (alfa ili beta faza). Više informacija možete videti ovde.

Opis projekta mora obavezno da sadrži:

 Bonus

Konferencija ima odličan odabir predavača, među kojima je i urednik sajta Starit.rs – Vukašin Stojkov.