Startap Native Teams uzeo novu investiciju od 6,3 miliona evra za širenje u SAD-u i Aziji

Native Teams nudi globalna rešenja za naplatu rada za frilensere, remote radnike i globalne poslodavce. Sedište kompanije je u Severnoj Makedoniji, sa velikim timom u Srbiji.

Nevenka Rangelov
16/05/2024

Native Teams, globalna platforma za digitalna plaćanja namenjena frilenserima, remote radnicima i poslodavcima, ostvarila je novu rundu investiranja u iznosu od 6,275 miliona evra. U rundi su učestvovali prethodni investitori Native Teams-a, regionalni fondovi Eleven Ventures i Fil Rouge Capital, kao i novi investitori — korporativni fond MFG Invest i londonski Begin Capital.

Investicija je namenjena unapređenju poslovanja na postojećim tržištima kao i daljem širenju na tržište Azije i SAD-a.

Kako je podelila Alex Mitrevska, Chief Evangeliest i suosnivačica Native Teams-a, nakon ove runde, na red dolazi podizanje Serije A.

Srećni smo što možemo da najavimo uspešno zaključenje ovog kruga investicija pre serije A. To je jasan znak napretka koji je naš tim ostvario tokom protekle godine, donoseći pojednostavljenje i transparentnost u industriju kako bismo olakšali iskustvo našim korisnicima u širom sveta. Srećni smo što imamo izuzetne, istomišljenike investitore koji nam se pridružuju na našem putovanju da unapredimo i osavremenimo naknade za rad u novom svetu rada.

Native Teams je all-in-one platforma koja nudi globalna rešenja za naplatu rada za frilensere, remote radnike i globalne poslodavce. Ovo uključuje alate i funkcije za upravljanje globalnim plaćanjima rada i pružanje lokalnog statusa zaposlenja u preko 65 zemalja koje trenutno koristi više desetina hiljada klijenata. Kompanija je osnovana u maju 2020. godine i ima sedište u Severnoj Makedoniji kao i veliki tim u Srbiji.

Ispred nas je možda najveća tržišna prilika koju možemo da zamislimo: redefinisanje plaćanja za rad. Ova rundа finansiranja omogućava našem poslovnom modelu, koji efikasno koristi kapital, da preduzme sledeće važne korake, šireći naše usluge na još veće tržišne segmente, u većoj meri i u sve više zemalja, izjavio je CEO i osnivač Native Teamsa, Džek Torogud.

Nevenka Rangelov

Objavio/la članak.

četvrtak, 16. Maj, 2024.

IT Industrija

🔥 Najčitanije