Startap Agremo se takmiči na AIM 2020 startap događaju u Dubaiju

Takmičari će se boriti za nagradu od 50.000 američkih dolara, a događaj je državna inicijativa UAE koja je prošle godine privukla 16.000 posetilaca.

Na nedavno održanom takmičenju u ogranizaciji Naučno-tehnološkog parka Beograd, pobedu je odnela tehnološka platforma Agremo, prema Ekapiji.

Pobednik prvog nacionalnog AIM Startup takmičenja imaće priliku da predstavi svoje ideje globalnoj publici, kao i vodećim svetskim investitorima i i preduzetnicima u Svetskom trgovinskom centru u Dubajiu, kako i da učestvuje u globalnom AIM Startup finalu, gde će se sa takmičarima iz preko 80 zemalja boriti za nagradu vrednu 50 000 američkih dolara.

Agremo razvija softversku platformu koja koristi veštačku inteligenciju da automatizuje procese analize slika prikupljenih iz vazduha pomoću dronova i satelita, da bi se na taj način dobile što preciznije informacije o usevima, biljkama i poljima i time unapredili različiti procesi u poljoprivredi.

Odlazak u Dubai biće sjajna prilika za prodor na tržište Bliskog istoka, imajući u vidu da je reč o delu sveta sa velikim potencijalom i potrebama za preciznom poljoprivredom i novim tehnološkim rešenjima u ovoj oblasti, naveo je Milan Dobrota, generalni direktor Agremo, kako stoji u saopštenju Naučno-tehnološkog parka.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Nikolina Belomarković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu