Startap Agremo se takmiči na AIM 2020 startap događaju u Dubaiju

Takmičari će se boriti za nagradu od 50.000 američkih dolara, a događaj je državna inicijativa UAE koja je prošle godine privukla 16.000 posetilaca.

Na nedavno održanom takmičenju u ogranizaciji Naučno-tehnološkog parka Beograd, pobedu je odnela tehnološka platforma Agremo, prema Ekapiji.

Pobednik prvog nacionalnog AIM Startup takmičenja imaće priliku da predstavi svoje ideje globalnoj publici, kao i vodećim svetskim investitorima i i preduzetnicima u Svetskom trgovinskom centru u Dubajiu, kako i da učestvuje u globalnom AIM Startup finalu, gde će se sa takmičarima iz preko 80 zemalja boriti za nagradu vrednu 50 000 američkih dolara.

Agremo razvija softversku platformu koja koristi veštačku inteligenciju da automatizuje procese analize slika prikupljenih iz vazduha pomoću dronova i satelita, da bi se na taj način dobile što preciznije informacije o usevima, biljkama i poljima i time unapredili različiti procesi u poljoprivredi.

Odlazak u Dubai biće sjajna prilika za prodor na tržište Bliskog istoka, imajući u vidu da je reč o delu sveta sa velikim potencijalom i potrebama za preciznom poljoprivredom i novim tehnološkim rešenjima u ovoj oblasti, naveo je Milan Dobrota, generalni direktor Agremo, kako stoji u saopštenju Naučno-tehnološkog parka.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Nikolina Belomarković

Unesite termine za pretragu