Start Blockchain — uvod u blockchain i upoznavanje sa domaćom kripto zajednicom, 12. avgusta

Steknite osnovna praktična znanja o blockchain razvoju i upoznajte ekipe koje već razvijaju proizvode i usluge na ovoj tehnologiji.

Nevenka Rangelov
02/08/2017

Nova VAŽNA informacija: Pristigao je veliki broj prijava i trenutno su zatvorene, ali možete pratiti prenos uživo u subotu od 10:30 na ovom linku. Svim do sada prijavljenim ćemo se danas javiti mejlom.

Naredne subote, 12. avgusta u Startit Centru Beograd od 10:30, organizujemo celodnevni događaj sa ciljem da nas sve bliže upozna sa svim aspektima blockchaina, a naročito mogućnostima razvoja softvera na ovoj tehnologiji. Pored ovoga, predstaviće nam se prvi put na jednom mestu domaće ekipe koje se bave blockchainom i kriptovalutama, što bi sve zajedno trebalo da bude dobar uvod za sve vas koji biste želeli da učestvujete na našem community blockchain hakatonu koji će se održati 25, 26. i 27. avgusta.

Kao što smo već naveli u najavi hakatona, blockchain je sve popularnija tehnologija na kojoj su bazirane kripto valute poput bitkoina ili ethereuma, sa perspektivnim svojstvima koja ovu distribuiranu bazu podataka čine pogodnom za razne primene (logistička evidencija, digitalni identitet/bezbednost, pohranjivanje podataka, pametni ugovori itd.).

Program i agenda

Događaj će se sastojati iz predavanja i demonstracija kroz koje ćemo obraditi najvažnije aspekte i prednosti ove tehnologije, oblasti primene (koja je mnogo šira od finansija za koju se blockchain najčešće vezuje), kao i primera domaćih proizvoda zasnovanih na blockchainu. Su-organizator i programski direktor događaja je Mališa Pušonja.

Pored prilike za sticanje znanja, ovo je prilika za sve zainteresovane učesnike hakatona da prikupe inspiraciju za moguća rešenja na kojima bi mogli da rade tokom tih 48 sati, kao i prilika za zainteresovane učesnike koji nemaju tim da se upoznaju sa potencijalnim partnerima koji su takođe solo.

A pored svega toga, ono što će biti veoma interesantno na ovom događaju će biti i prva prilika za ‘smotru’ domaće blockchain/kripto scene, pri čemu su nam trenutno potvrđeni predstavnici iz Decentera, ECD-a, GameCreditsa/MobileGo i LemonAppa. (Niste na spisku a radite nešto interesantno i želeli biste da se predstavite? Javite nam se na [email protected].)

Konkretnije, na događaju ćemo proći sledeće sadržaje (uz napomenu da egzaktna satnica još nije određena i da će se prezentacije lokalnih projekata i blockchain radionice održavati naizmenično):

  • Uvod u decentralizovani način razmišljanja — Mališa Pušonja
  • Prezentacije lokalnih blockchain projekata
  • Blockchain development: Slučaj I, Ethereum (i njegovi duplikati, DApps)
  • Prezentacija lokalnih Ethereum projekata
  • Blockchain development: Slučaj II, Hyperledger (Fabric)
  • Prezentacija lokalnih Hyperledger projekata
  • Blockchain development: Slučaj III, Blockstack
  • Prezentacije lokalnih general blockchain projekata
  • Panel diskusija i Q&A sesija

Prijava

Nova VAŽNA informacija: Pristigao je veliki broj prijava i trenutno su zatvorene, ali ćemo organizovati prenos uživo u subotu od 10:30 na ovom linku. Svim do sada prijavljenim ćemo se danas javiti mejlom. Hvala na interesovanju i obećavamo da ćemo organizovati još ovakvih događaja.

Start Blockchain se dakle održava u subotu 12. avgusta u beogradskom Startit Centru počev od 10:30. Učešće je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da svoje prisustvo prijavite putem sledeće forme.

Nevenka Rangelov

Objavio/la članak.

sreda, 2. Avgust, 2017.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Miroslav

subota, 12. Avgust, 2017.

Zasto nema live prenosa?

sreda, 9. Avgust, 2017.

Pitanje: jel ce diskusija biti na engleskom ili na srpskom?