‚‚Šta želiš da stvaraš?” — besplatan startap kurs za srednjoškolce u Startit Centru Zrenjanin

Realizacija ekskluzivnog tromesečnog startap kursa za srednjoškolce počinje 6. marta u 16 časova.

Marijana Milićev - 13. Februar, 2019.

Početkom marta, u Startit Centru Zrenjanin, počinje sa realizacijom prvi ekskluzivni startap kurs za srednjoškolce u trajanju od tri meseca. Planirano je da se kurs održava jednom nedeljno sa početkom od 16 časova. Kroz ovaj program će polaznici imati prilike da steknu preduzetničke veštine koje će im omogućiti da svoje ideje pretvore u biznis. Prvi čas je zakazan za sredu, 6. mart.

Cilj ovog tromesečnog programa je da srednjoškolci nauče o tipovima preduzetništva, načinima finansiranja, procesu stvaranja proizvoda, digitalnom marketingu, predstavljanju svojih ideja, kao i o drugim temama od značaja za njih kao potencijalne preduzetnike.

Ovaj program se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

Program kursa

Nikada nije previše rano za razvijanje preduzetničkog duha i prenošenje relevantnog znanja koje mladima može da omogući da pokrenu svoj biznis. Čak iako njihova biznis ideja ne podrazumeva IT sektor na početku, svaki uspešni biznis danas ga koristi. Samim tim, Startitov kurs namenjen je svim srednjoškolcima koji imaju ideju o pokretanju sopstvenog biznisa.

Tokom tromesečnog programa srednjoškolci će proći kroz niz predavanja i radionica. Svoja iskustva i znanja preneće im stručnjaci iz različitih oblasti, a svaki tim će razvijati svoju ideju i imati konstantnu podršku mentora.

Polaznici će imati prilike da nauče:

Pored predavanja, uključene su i konstantne mentorske sesije, gosti predavači i sve to u cilju da polaznici ovog programa dobiju odgovarajuću podršku koja je prilagođena njihovim individualim potrebama.

Krus je namenjen svim srednjoškolcima i srednjoškolkama koji razmišljaju da započnu svoj biznis, a nemaju znanje i veštine za taj korak.

Uslovi za učešće na kursu

Tražimo kandidate koji:

Termini kursa

Prvi čas je zakazan za sredu, 6. mart, i sprovodiće se sredom sa početkom od 16 časova do sredine maja. Dužina trajanja zavisi od teme koja će se obrađivati. Biće održano ukupno 14 predavanja i radionica u periodu od tri meseca.

Napomena: određena predavanja će biti održana i drugim danima u nedelji, polaznici će biti blagovremeno obavešteni.

Predavač

Ivan Mojsilović je softverski inženjer koji trenutno radi na biznis developmentu. Suosnivač je startapa Yanado, a u pitanju je alat za upravljanje projektima i zadacima unutar Gmaila, na kojem je dobio i investiciju. Trenutno radi na svom projektu iz Coworking Startit Centra Zrenjanin.

Svoju profesionalnu karijeru je počeo na razvoju softvera u maloj multinacionalnoj kompaniji, nakon čega je radio u velikoj kompaniji sa mnogo razvojnih timova i na velikim projektima. Posle toga je uplovio u preduzetničke vode i za jedanaest godina je imao prilike da pokrene tri startapa, od kojih mu je jedan bio nespešan, a na poslednjem i dalje uspešno radi.

Prijava

Kurs će biti održan u Startit Centru Zrenjanin od 6. marta do sredine maja (Trg slobode 7, zgrada Pozorišta, na prvom spratu).

Broj polaznika je ograničen, a prijave su otvorene do četvrtka, 28. februara. Zainteresovani se mogu prijaviti za startap kurs putem ove forme.

Ukoliko kandidati imaju neka pitanja mogu ih postaviti u komentarima ili na e-mail adresu zrenjanin@startit.rs.