Šta treba da znate o IT sceni u Srbiji — HR radionica Startit Poslova

Nakon 3 godine spajanja programera i IT kompanija, odlučili smo da svoja znanja “sa terena” iskoristimo da bismo edukovali pojedince koji rade na HR pozicijama u IT industriji

U petak, 9. marta, Startit Poslovi organizuju još jednu HR radionicu, ovog puta u Startit Centru Novi Sad.

Već godinama spajamo programere i IT kompanije putem Startit Poslova — i gotovo svakodnevno od programera dobijamo komentare da su oglasi za posao šturi, dosadni, nedovoljno jasni, predugački, površni, neinventivni, da im fale ključne informacije, itd.

Osim oglasa, programeri neretko kritikuju i same HR menadžere/asistente kako su nedovoljno stručni i informisani, što može dovesti do urušavanja brenda kompanije.

Kao brend ambasadori svoje kompanije, zaposleni u HR odeljenjima, moraju da imaju razumevanje situacije na lokalnom tržištu, tehnologija i generalno IT industrije.

Ranije ove godine, upravo iz ovih razloga, radili smo nekoliko istraživanja, pričali sa programerima i pokrenuli smo bilten za oglašivače sa savetima kako pristupiti procesu zapošljavanja i samim programerima.  Nakon pet izdanja ovog biltena, rešili smo da ih pretočimo u radionicu osnovnih saveta sa razumevanje IT industrije, od toga kako napisati privlačan oglas do brendiranja kompanije u službi zapošljavanja.

Daćemo odgovore na sledeća pitanja:

  1. IT scena u Srbiji – šta sve je potrebno znati pre nego što keirate oglas ili pričate sa programerima?
  2. Šta programeri žele da vide u oglasima za posao, i kako ih motivisati da ih zapravo pročitaju?
  3. Kako graditi brend kompanije i promovisati oglase za posao?

Radionica je namenjena svim osobama koje vrše funkciju zapošljavanja i regrutacije u IT industriji, a nemaju višegodišnje iskustvo i razumevanje kako domaća zajednica i pre svega programeri funkcionišu i razmišljaju. Traje 3 sata i besplatna je, ali je broj ograničen na 10 polaznika. Možete se prijaviti putem ove forme, a mi ćemo potvrditi vaše prisustvo mejlom.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tanja Mladenović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu