Šta treba da znate o IT sceni u Srbiji — HR radionica Startit Poslova

Nakon 3 godine spajanja programera i IT kompanija, odlučili smo da svoja znanja “sa terena” iskoristimo da bismo edukovali pojedince koji rade na HR pozicijama u IT industriji

Startit Poslovi nastavljaju sa svojom serijom radionica za HR-ove. Naredne dve radionice održaće se 8. i 23. februara* u Startit Centru Beograd.

*Napomena: 8. februar je popunjen.

Već godinama spajamo programere i IT kompanije putem Startit Poslova — i gotovo svakodnevno od programera dobijamo komentare da su oglasi za posao šturi, dosadni, nedovoljno jasni, predugački, površni, neinventivni, da im fale ključne informacije, itd.

Osim oglasa, programeri neretko kritikuju i same HR menadžere/asistente kako su nedovoljno stručni i informisani, što može dovesti do urušavanja brenda kompanije.

Kao brend ambasadori svoje kompanije, zaposleni u HR odeljenjima, moraju da imaju razumevanje situacije na lokalnom tržištu, tehnologija i generalno IT industrije.

Ranije ove godine, upravo iz ovih razloga, radili smo nekoliko istraživanja, pričali sa programerima i pokrenuli smo bilten za oglašivače sa savetima kako pristupiti procesu zapošljavanja i samim programerima.  Nakon pet izdanja ovog biltena, rešili smo da ih pretočimo u radionicu osnovnih saveta sa razumevanje IT industrije, od toga kako napisati privlačan oglas do brendiranja kompanije u službi zapošljavanja.

Daćemo odgovore na sledeća pitanja:

  1. IT scena u Srbiji – šta sve je potrebno znati pre nego što keirate oglas ili pričate sa programerima?
  2. Šta programeri žele da vide u oglasima za posao, i kako ih motivisati da ih zapravo pročitaju?
  3. Kako graditi brend kompanije i promovisati oglase za posao?

Radionica je namenjena svim osobama koje vrše funkciju zapošljavanja i regrutacije u IT industriji, a nemaju višegodišnje iskustvo i razumevanje kako domaća zajednica i pre svega programeri funkcionišu i razmišljaju. Traje 4 sata (od 12 do 16 sati) i besplatna je, ali je broj ograničen na 10 polaznika. Možete se prijaviti putem ove forme, a mi ćemo potvrditi vaše prisustvo mejlom.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tanja Mladenović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu