Šta je data science i kako može da se primeni — meetup u Startit Centru Subotica

Događaj će se održati u utorak, 6. marta.

Željko Crnjaković - 27. Februar, 2018.

Nauka o podacima, odnosno data science postaje sve popularnije, ali i nejasno opširno zanimanje. Nije u pitanju samo kombinacija programiranja i statistike, već i poznavanje tematike koju želite da istražujete kroz podatke, kao i uspešno komuniciranje analize tih podataka kroz izveštaje i vizualizacije.

Postoji anegdota da je neko čitajući opise poslova data scientista došao do zaključka da je potrebno pet doktorata i 87 godina iskustva da bi se ispunili svi kriterijumi. Šalu na stranu, nije potrebno toliko iskustva i vremena da neko uspešno uđe u ovo zanimanje. Zato će se ovog puta u Subotici pričati o osnovama nauke o podacima:

O predavaču

Gavrilo Andrić se trenutno bavi Data Science-om kao bioinformatičar u Seven Bridges Genomics. Pored toga, gaji strast prema mašinskom učenju, radi kao asistent u IS Petnica, deo je APE.Robotics tima i pre nedelju dana je automatizovao svoj aparat za kafu koristeći Slack.

Prijave

Događaj je zakazan za 6. mart u 18 časova, u Startit Centru Subotica, Korzo 1 na drugom spratu. Prisustvo je besplatno, uz prijavu na sledećem linku.