H-Bridges, studentski tim sa ETF-a, pobedio na međunarodnom takmičenju iz oblasti energetske elektronike u Medisonu

International Future Energy Challenge takmičenje se održalo od 29. do 31. jula, a srpski studenti su tamo predstavili svoj projekat električnog bicikla.

Studentski tim H-Bridges iz Srbije koji se među sedam timova takmičio na prestižnom International Future Energy Challenge 2019 takmičenju osvojio je prvo mesto sa svojim projektom električnog bicikla čija je energetska efikasnost veća od 96 odsto. Oni su sa ukupno 93 poena, prestigli tim sa DHWB fakulteta iz Štutgarda koji je osvojio deset poena manje. Projekat domaćeg tima imao je ubedljivo najbolje rezultate u kategorijama koje se tiču efikasnosti i ponašanja na terenu.

International Future Energy Challenge je međunarodno studentsko takmičenje koje se održava od 2001. godine sa ciljem afirmacije studentskih timova koji se bave inovacijama u domenu povećanja efikasnosti električnih uređaja.

Pobednički tim sa beogradskog Elektrotehničkog fakulteta čine studenti završnih godina osnovnih i master studija. Ova grupa od 14 članova sastoji se od više manjih podtimova i to tima za hardver, koji projektuje i realizuje topologije energetskih pretvarača, tima za softver, koji projektuje upravljačke i komunikacione programe, tima za PCB dizajn, čiji je zadatak izrada štampanih kola sa pretvaračkim i upravljačkim kolima, tima za marketing, čiji je zadatak predstavljanje i promovisanje tima na različitim događajima, sajtovima, društvenim mrežama i u medijima i tima za skupljanje sredstava, čiji je zadatak da, u skladu sa propozicijama, samostalno i bez pomoći matičnog fakulteta prikupi novčana sredstva za rad i putovanja.

Osim tima sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu na takmičenju su učestvovali i timovi sa DHWB fakulteta iz Štutgarda, Lajbnic Univerziteta u Hanoveru, Nacionalnog Ilan Univerziteta sa Tajvana , Tsinghua Univerziteta u Kini, Univerziteta u Juti i Virdžinija tech Univerziteta.

Tim H-Bridges već 13 godina okuplja studente završnih godina sa ETF-a, a ovaj tim je do sada realizovao 12 projekata i osvojio sedam nagrada.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Marija Milutinović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu