Srpski naučnik jedan od kandidata za predsednika međunarodne organizacije IEEE

Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE) svake godine bira ljude koji će biti na najvišim rukovodećim pozicijama u ovoj organizaciji koja broji više od 400.000 članova iz oko 160 zemalja.

Sanja Vatić - 23. Avgust, 2019.

Članovi Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (eng. Institute of Electrical and Electronics Engineers ili skraćeno IEEE) svake godine biraju ljude koji će biti na najvišim rukovodećim pozicijama u ovoj međunarodnoj neprofitnoj organizaciji koja broji više od 400.000 članova iz oko 160 zemalja. Od dva kandidata za predsednika koje je ove godine predložio bord direktora jedan je profesor Dejan S. Milojičić.

Profesor Milojičić je stručnjak u oblasti računarstva, njegova karijera se posle studija na Elektrotehničkom fakultetu protegla od pozicije mladog inženjera u Institutu „Mihajlo Pupin“ preko doktorata na univerzitetu u Kajzerslauternu do vodećeg stručnjaka u HP-ovoj istraživačkoj laboratoriji i predsednika IEEE grupe za računarsku nauku. A sada je i kandidat za predsednika cele organizacije.

Svi članovi IEEE sa pravom glasa jednom godišnje biraju ljude koji će se naći na rukovodećim pozicijama u ovoj organizaciji. Sami kandidati se biraju na osnovu preporuka okružnih i regionlanih komisija za imenovanje, ali i putem peticija. Pored predsednika, ove godine se biraju i delegati za pojedinačne divizije i regije, IEEE udruženje standarda, IEEE odeljenje tehničkih aktivnosti, IEEE SAD…

Ukoliko profesor Milojičić bude izabran za predsednika biće prvi naučnik iz Srbije na ovoj poziciji.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa