Srbija nije na crnoj listi Google-a — u pitanju je tehnički problem sa G Suite-om

Problem u procesu prijave novih korisnika na G Suite će uskoro biti otklonjen.

Nevenka Rangelov
19/10/2018

Juče je medije i internet preplavila informacija o tome da je Srbija stavljena na crnu listu Google-a, nakon što je korisnicima iz Srbije postalo nemoguće da registruju nalog za G Suite. Pretpostavka je bila da je Srbija sklonjena sa spiska zemalja u kojima je G Suite dostupan zbog preporuka FATF-e (Financial Action Task Force), koja je Srbiju označila kao zemlju sa visokim rizikom.

Ipak, prema poslednjih informacijama, u pitanju je tehnički problem koji će uskoro biti uklonjen. Google-ov support je ponudio zvaničan odgovor na nastalu situaciju:

G Suite je u punoj funkciji i sve njegove usluge su dostupne za naše postojeće korisnike u Srbiji. Svesni smo postojanja problema koji onemogućava registraciju novih korisnika za G Suite u Srbiji. Radimo na tome da sve smetnje otklonimo u najkraćem mogućem roku.

Ovim povodom su se danas oglasili čak i iz Kabineta predsednice Vlade tvrdnjom da su u stalnom kontaktu sa predstavnicima Google-a od kojih su dobili čvrsta uverenja da je reč o tehničkom, a ne političkom, pravnom ili finansijskom problemu.

Nevenka Rangelov

Objavio/la članak.

petak, 19. Oktobar, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ