Srbija u top 10 zemalja po broju događaja tokom Evropske nedelje programiranja — Uključite i svoje mališane

U saradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, beogradski Startit Centar danas je ugostio 150 mališana povodom Evropske nedelje programiranja, koja se u Srbiji obeležava kroz 130 događaja, od 15. do 23. oktobra.

U petak smo u beogradskom Startit Centru najavili i otpočeli Evropsku nedelju programiranja, kroz događaj u kome smo osnovne čari i korake za ulazak u programiranje podelili sa 150 dečaka i devojčica.

Srbija je među najaktivnijim zemljama u okviru ovog programa, koji za našu zemlju koordiniše Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, te će se u periodu od 15. do 23. oktobra održati više od 130 događaja. 

Cilj ove nedelje je da približi svima digitalnu pismenost na zabavan način, i to kroz predavanja o temama kao što su robotika, izbor IT profesije, osnove programiranja, sajber bezbednost i vizuelno programiranje. I mi organizujemo 10 događaja ove nedelje, obilazimo osnovne škole i nastavljamo sa svojim standardnim kursevima, a za sve što se dešava u vašoj blizini možete pogledati ovde.

Na današnjem okupljanju, deca su slušala o zanimljivostima programiranja kroz priče Čabe Vereša, ambasadora Evropske nedelje programiranja za Srbiju, Gavrila Andrića, saradnika u nastavi u istraživačkoj stanici Petnica i člana APE.Robotics tima, Ranka Trifkovića, pisca za igre i gejm dizajnera i producenta, kao i Bojana Roškovića, praktikanta u Googlu. Potom su imala priliku da se druže sa robotom, i da dobiju uputstvo kako da sama kod kuće načine prve korake ka programiranju.

Događaju je prisustvovala i Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koja je svečano otvorila Evropsku nedelju programiranja.

img_7595

Startit će tokom sledeće nedelje biti gost u osnovnim školama i održati predavanja na temu značaja tehnologije, čime će nastaviti svoje aktivnosti na polju digitalnog opismenjavanja dece. Kroz besplatne kurseve za decu već je prošlo 500 mališana, a nadamo se da će ovaj broj rasti iz godine u godinu. Ako želite da saznate više i prijavite se, informacije možete pronaći na ovom linku.

img_7616

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Stefan Vučićević

Unesite termine za pretragu