Spremni za takmičenje? Dva hakatona u Beogradu tokom marta

Ovaj mart će biti odličan za sve studente koji se bave programiranjem i koji bi hteli da se okušaju u takmičenju na hakatonu, jer se u razmaku od nedelju dana održavaju čak dva – Make Web Not War koji organizuju studenti Računarskog fakulteta i Start 2.0. u organizaciji Fakulteta organizacionih naukastudentskog udruženja Fonis.

Hakatoni su takmičenja u kojima programeri imaju prilike da u timovima za 24 sata naprave potpuno funkcionalnu aplikaciju na zadatu temu. Još uvek nisu česti kod nas, ali situacija se polako menja i ovi događaji su svakako dobar način da se mladi programeri i dizajneri motivišu da kreiraju nešto svoje i da pri tome razmene iskustva sa kolegama.

Najpoznatiji hakatoni u Srbiji su Social Change Hackathon organizacije SEE ICT i Nordeus hackathon, a prvi je održan krajem 2011. godine.

Make Web Not War – Web aplikacije

RAF Hackathon Make Love Not War

Hakaton Make Web Not War održaće se 15. marta na Računarskom fakultetu. Svaka ekipa će imati 24 sata da napravi aplikaciju na zadatu temu. Ne postoji nikakvo ograničenje po pitanju tehnologija koje je dozvoljeno koristiti, bitno je da se finalna aplikacija može pokrenuti iz web browsera. Takmičarima se preporučuje da donesu svoju opremu, a svakako će imati obezbeđenu hranu i piće kao i prostorije za odmor. Aplikacije će ocenjivati stručni žiri u nekoliko kategorija – kreativnost, realizacija, dizajn, funkcionalnost i lakoća korišćenja. Za ovaj hakaton mogu da apliciraju samo studenti, a prijave možete poslati na zvaničnoj stranici.

Pobednički tim dobiće ulaznice za Belgrade Venture Forum, najveći regionalni investicioni forum posvećen finansiranju startap preduzeća i razvoju preduzetništva i ekonomije znanja. Takođe, pobednički startap će dobiti i besplatne konsultantske usluge Serbian Venture Networka, organizatora BgVF-a.

Start 2.0. – Windows 8.1 aplikacije za App Store

FON hakaton

Nedelju dana kasnije, od 21. do 23. marta,  održaće se takmičenje pod nazivom Start 2.0, na Fakultetu organizacionih nauka. Na ovom hakatonu ekipe će moći da učestvuju u razvoju Windows 8.1 aplikacija, za šta će imati ograničenje od 24 sata. Jedan od ciljeva je da se aplikacije završe za 24 sata i da se uz malu doradu nađu na app storeu. I ovde će takmičari imati na raspolaganju prostorije za rad, hranu, piće i vreće za spavanje. Ako vas je ovo takmičenje zainteresovalo, možete se prijavtii na na ovom linku.

Pre hakatona, u prvoj polovini marta, održaće se i 6 radionica korisnih onima koji žele da se bave izradom aplikacija za Windows platformu. Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresovane, a takođe mogu poslužiti kao dobra priprema za takmičenje.

Dakle, ako želite dozu adrenalinskog naboja, ne oklevajte i prijavite se na neki od ova dva događaja.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Stefano Deurandi Subotić

NAPISAO/la članak     21. februara, 2014.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu