Na Stream On događaju Spotify je najavio niz novih projekata i unapređenja usluga, kako prenosi Business Insider.

Prema najavama, krajem godine stiže jedna od najtraženijih funkcija, Spotify HiFi — novi plan za strimovanje muzike u CD kvalitetu (1,411kbps), što su konkurentne platforme poput Tidal-a, Amazona, Deezer-a i Qobuz-a odavno uvele. Još uvek nije poznato u kojim zemljama će plan biti dostupan i po kojoj ceni.

Pored ovih promena, Spotify je najavio i niz novih podkasta, zasnovanih na prethodnim akvizicijama i novijim ugovorima. Spotify je već kupio Megaphone, podkast reklamni servis, kao i Gimlet i Ringer mreže, a uskoro treba da se pojavi i niz podkasta zasnovanih na Marvel univerzumu.

Kompanija je takođe sklopila partnerstvo s kompanijom Anchor, servisom za menadžment podkasta, i WordPress-om, kako bi blog postovi mogli da se prebace u podkast formu.

Pored akvizicija servisa, Spotify je sklopio i niz ekskluzivnih ugovora sa popularnim ličnostima poput Džoa Rogana, voditelja jednog od najpopularnijih podkasta na svetu, i Mišel Obame, bivše prve dame, kao i njenog supruga. Najavljena je i druga sezona podkasta Tell Them, I Am, producentske kuće uticajnog para.

U sklopu planiranih promena, najviše je odjeknula specijalna serija od osam epizoda razgovora između Brusa Springstina i pretprošlog američkog predsednika, od kojih su dve objavljene u ponedeljak. Četrdeset i četvrti američki predsednik i rok ikona, inače dobri prijatelji, u slobodnom razgovoru govore o detinjstvu i odrastanju, životu, zajedničkim idealima i neobičnom prijateljstvu.

Nove epizode Renegades: Born in the USA podkasta mogu se poslušati ovde.