Spotify 100 miliona $ Džou Roganu, on njima skok na berzi za 2,6 milijardi

Procenjuje se da je Spotify uložio više od 100 miliona dolara da bi američki voditelj Džo Rogan počeo da snima samo za njih, a od objave te vesti tržišna vrednost akcija im je skočila osam odsto i sada iznosi više od 32 milijarde dolara.

Posle 11 godina, jedan od najpoznatijih američkih voditelja, komičara i komentatora Džo Rogan počinje da snima isključuvo za Spotify, od 1. septembra. Kako kaže, do sada se na ovoj platformi nije našao jer striming servisi ne plaćaju dovoljno, i da je na platformama poput YouTube-a i Alphabeta ostvario značajnu zaradu. 

Odluka da se njegov sadržaj od sada pojavljuje ekskluzivno na Spotify-u koštala je više od 100 miliona dolara, kažu upućeni, piše The Wall Street Jurnal. To je jedan od “najtežih” ugovora u sektoru podcasta, koji konstantno raste. Do te cifre se došlo na osnovu procene Roganovih rezultata i vrednosti ranijih ugovora ove kompanije.  

„Radićemo s istom ekipom potpuno istu emisiju. Jedina razlika je to što će ona sada biti dostupna na najvećoj audio platformi na svetu”, rekao je Rogan. 

Dogovor dolazi u godini u kojoj je Spotify, najveći servis za streaming muzike po broju pretplata, uložio velike sume u razvoj podcasta na svojoj platformi, u želji da se pozicionira kao brend koji pruža više od muzike. 

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Petar Paunović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu