Slovenački Toshl dobio The Europas za najbolji finansijski startap

Juče je u Berlinu održan The Europas, događaj koga organizatori nazivaju “Oskar za startape”. Na svečanoj ceremoniji, ako se jednostavno prozivanje pobednika bez ikakvog obraćanja i žurka koja je usledila, mogu nazvati tako, proglašene su najbolje kompanije u brojnim kategorijama, kao i drugi akteri startap ekosistema. Od regionalnih startapa najbolje je prošao slovenački Toshl koji

Ivan Vesić
23/01/2013

Juče je u Berlinu održan The Europas, događaj koga organizatori nazivaju “Oskar za startape”.

Na svečanoj ceremoniji, ako se jednostavno prozivanje pobednika bez ikakvog obraćanja i žurka koja je usledila, mogu nazvati tako, proglašene su najbolje kompanije u brojnim kategorijama, kao i drugi akteri startap ekosistema.

Od regionalnih startapa najbolje je prošao slovenački Toshl koji je osvojio nagradu za najbolju kompaniju u kategoriji Best Commerce, Finance or Payments Startup.

Što se drugih kategorija tiče, najbolji evropski startap akcelerator je Seedcamp, VC fond Atomico, a startap “teškaš” Wonga.

Nagrada za najbolji startap u centralnoj i istočnoj Evrope otišla je servisu za otkrivanje vesti Next Stories.

The Europas je okupio predstavnike najvećih venture fondova iz Evrope, osnivače najperspektivnijih evropskih startapa i tech blogere, pa je samim tim bio odlična prilika za povezivanje i sklapanje poslova. U tom smislu, ovo je bio dobar događaj.

Međutim, zvanični deo se sveo na prozivanje pobednika i njihov izlazak na scenu da pokupe nagrade, bez obraćanja. Iako je prostor bio prepun uticajnih ljudi iz evropskog startap ekosistema, izostali su govori i panel diskusije, koji su uvek korisni na ovakvim događajima.

Listu svih pobednika i nominovih startapa pogledajte ovde.

Ivan Vesić

Objavio/la članak.

sreda, 23. Januar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije