Slovenački startapi uzeli $60.000.000 investicija u 2014.

Silicon Gardens pripremio je izveštaj Slovenian Startup Ecosystem 2014 koji prikazuje presek slovenačke startap scene u prošloj godini.

Glavne stavke u njemu su to da su slovenački startapi tokom 2014. godine prikupili preko 60 miliona dolara investicija,  od čega je 53 miliona došlo od VC investicija. Izveštaj procenjuje ukupne vrednosti slovenačkih startapa na 600 miliona dolara, i navodi dva poznata ‘izlaza’ — Pinterestu (Kosei) i Coinbaseu (Blockr).

Pogledajte ceo izveštaj / infografik ispod (klik na original), a interesantna stvar koja se navodi pri kraju je to da su pokretači i glavni igrači ovih kompanija pripadnici generacije koja se u slovenačkom društvu naziva “izgubljenom generacijom”.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Vukašin Stojkov

Unesite termine za pretragu