Bird Buddy  je slovenački startap koji pravi pametne hranilice za ptice, koje na sebi imaju kameru koja snima pernate posetioce. Ideja je da korisnici preko aplicacije mogu da prave i dele kolekcije tih snimaka, a od novca koji za to daju obezbeđivaće se hrana, a uz to će se istraživači imati bazu podataka o populaciji ptica.

Bird Buddy je trenutno najfinansiraniji Kickstarter projekat u kategoriji gedžeta i 35 najfinansiraniji projekat na Kickstarter-u ikad, navodi ovaj startap.

„Ptice su poslednja dašak divljine koji možemo da sretnemo u svakodnevnom životu. Njihovo pevanje nas budi ujutro i prati gde god da krenemo. One su svuda oko nas i sjajan su način da se ponovo povežemo sa prirodom i nadamo se da ćemo im pokazati svoju zahvalnost”, smatraju u Bird Buddy-ju. 

Planirano je da se na projektu od februara priključi po dvoje stručnjaka iz oblasti dizajna, programiranja i marketinga, čime će se sadašnji tim udvostučiti. Trenutno razmatraju i između dve kompanije koje će izrađivati same kućice, a odluku će doneti u narednim nedeljama.