SICEF hakaton #5 — takmičenje studenata u programiranju ovog novembra u Nišu

Hakaton će biti održan od 9. do 11. novembra. Prijave su otvorene do 1. novembra.

Tanja Marin - 11. Oktobar, 2018.

Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu (SICEF) od 9. do 11. novembra organizuje peti po redu SICEF hakaton. Takmičenje timova u programiranju koje traje 24 sata biće održano na Elektronskom fakultetu u Nišu.

SICEF organizuje ovaj hakaton sa ciljem da podstakne inovativnost, kreativnost i mogućnost da mladi ljudi steknu iskustvo rada u timu i pod pritiskom, s obzirom na to da je potrebno za samo 24 sata stvoriti originalnu aplikaciju, koja će zainteresovati široku grupu korisnika i uz to imati adekvatnu primenu.

Tema hakatona će biti poznata neposredno pred sam početak takmičenja, a zadatak svakog tima je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri čine profesori Elektronskog fakulteta i predstavnici kompanija koje su sponzori takmičenja, a za tri prvoplasirana tima su obezbeđene nagrade.

Takmičenje je pre svega namenjeno studentima iz Srbije ili inostranstva, a na samom hakatonu će učestvovati osam timova sa po četiri člana koje je odabrao stručni žiri.

Takmičenje u programiranju je centralni deo SICEF hakatona, dok će pre i posle njega biti održana predavanja. Više detalja o tome, kao i propozicijama i uslovima takmičenja zainteresovani mogu pronaći na sajtu hakatona.

Prijave

SICEF hakaton će biti održan od 9. do 11. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu. Svi zainteresovani za učešće na ovom takmičenju se mogu prijaviti do 1. novembra popunom ovog formulara.

Kandidati čije prijave zadovolje kriterijume žirija biće izabrani da učestvuju na petom SICEF hakatonu, a kandidati će o tome biti blagovremeno obavešteni.