Shift Challenge u Splitu 23-24.maj.

Već smo pisali o Shift konferenciji u Splitu koja se održava 23-24. maja (prvi dan je 22.maj, ali je zatvoren za publiku, prisustvuju samo izabrani startapi) u okviru koje su predvidjena predavanja, pitching takmičenje Challenge za nagradu od $10.000, kao i dobre žurke – nimalo nebitan deo svakog dobrog preduzetničkog event-a. Što se tiče predavača, biće zaista

Ivana Gadjanski
15/05/2013

Već smo pisali o Shift konferenciji u Splitu koja se održava 23-24. maja (prvi dan je 22.maj, ali je zatvoren za publiku, prisustvuju samo izabrani startapi) u okviru koje su predvidjena predavanja, pitching takmičenje Challenge za nagradu od $10.000, kao i dobre žurke – nimalo nebitan deo svakog dobrog preduzetničkog event-a.

Što se tiče predavača, biće zaista zanimljivi: Fadi Bishara – osnivač Blackbox akceleratora u Silicijumskoj dolini; Mike Butcher – urednik TechCrunch Europe; Stan Schroeder – evropski urednik za Mashable, Ricardo Sousa – osnivač SWIFT konferencije koju je WIRED proglasio za jednu od top 10 tech-konferencija u Evropi, Pietro Bezza osnivač investitorskog fonda Connect Ventures za startape u ranoj fazi i mnogi drugi, iz Soundclouda, sa Pioneers festivala, iz Bloomberg ventures, pogledajte celu listu na sajtu Shifta. I mentori će biti odlični.

A sad nešto o Challenge-u takmičenju za startape koje se organizuje u okviru Shifta.

shift challenge 2

Na ovo takmičenje se prijavilo preko 130 startapa sa 4 kontinenta, a izabrano je 32 koji će se nadmetati (kakva heavy reč:) za nagradu od $10.000 koja za sobom ne povlači nikakve procente tj. potpuno je equity free.

Za ovu nagradu u rangu manje investicije će se takmičiti i jedan startap iz Srbije: Pubsonic – IT biotech startap koji uvodi novi, efikasniji način pretrage naučne literature sa fokusom na matične ćelije.

logo-square

Evo, ovom prilikom obećavam jedan članak (baš uskoro) o tome šta u stvari radi Pubsonic, i zašto smo odlučili da se bavimo baš matičnim ćelijama (stem cells).

Za sada ću samo reći da je Nobelova nagrada za medicinu 2012 dodeljena naučnicima koji se bave matičnim ćelijama, kao i ovo – trenutno se profit stem cell industrije procenjuje na $3.8 milijardi dolara, sa potencijalom da dostigne $6.6 milijardi do 2016. I da, i ja se bavim matičnim ćelijama, tako da sam u Pubsonicu domain expert (još jedna heavy reč:).

Da se vratimo na Shift: Još uvek nije kasno da uzmete karte.

 

 

Ivana Gadjanski

Objavio/la članak.

sreda, 15. Maj, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije