SGA Game Art meetup u beogradskom Startit Centru

Ana Petrović - 22. April, 2019.

U sredu, 24. aprila, biće održan prvi SGA Game Art meetup. Nakon prethodnog Game Design okupljanja, ovaj put pažnja će biti posvećena vizuelnom elementu stvaranja igre. Od Ponga do God of War prošlo je čitavih šest decenija, i one su donele neverovatnu promenu u načinu pravljenja igara. Na ovom druženje pokušaćemo da, na iskustvima različitih studija i igara, vidimo kako se razvija game art u srpskoj gejming industriji i kakav know-how možemo da razmenimo kao zajednica.

Predavanja

Nikola Stepković, Demagog studio

Golf Club: Wasteland — izmišljanje postapokalipse

Spisak nagrada koje je pokupila ova igra, što za dizajn, što za muziku, što za gameplay, zauzeo bi previše mesta. Zato će ova prezentacija dati kratak pregled dominantnih tema u igri i načina na koji su one vizuelno tretirane, kao i tehnika kojima je to izvedeno. Kako se prikazuju pustoš i usamljenost? Koju ulogu imaju samoironija i humor? Kakve to uopšte ima veze sa golfom? Kako sve ove teme artikulisati u jasno prepoznatljivu celinu i kako ih zadržati u svim oblicima jednog transmedijalnog projekta.

Manja Ćirić, Two Desperados

How to 2D for Mobile

Desperadosi su buknuli preko noći i to im je donelo mnogo iskustva koje se ne može pokupiti bilo gde. Kako izgleda jedan dan 2D umetnika u ovakvom studiju mobilnih igara? Kako funkcioniše tim, kako olakšati život artistima i kako napraviti art koji je u službi same igre? Takođe, kako se uopšte završi u gejming industriji ako si pre toga bila ilustratorka, i kako prilagoditi lični stil zahtevima modernog tržišta video igara? Manja ima sve ove odgovore.

Nakon svake prezentacije ostavljamo desetak minuta za pitanja iz publike. Sigurni smo da će ih ovaj put biti mnogo. Družimo se i nakon predavanja, uz osveženje, jer je cilj ovih okupljanja i da vas izvučemo iz kancelarije i međusobno povežemo.

Prijave

Događaj će biti održan u sredu, 24. aprila, sa početkom u 18 časova. Prisustvo na meetupu je besplatno, ali je registracija na ovom linku obavezna. U slučaju gužve, prednost imaju članovi SGA. Takođe, dođite malo ranije da bi predavanja počela na vreme.