Učenje istorije i računarstva kroz video igru — seminar Civilizovanje u Startit Centru Valjevo

Seminar Civilizovanje će biti održan u Startit Centru Valjevo od 6. do 20. jula.

Ana Markovic - 13. Jun, 2018.

U Startit Centru Valjevo se od 13. jula do 20. jula održava seminar Civilizovanje. Seminar će se odvijati svakog dana i obuhvataće predavanja iz istorije, analize i psihologije nakon čega će polaznici seminara to znanje primeniti i u igrici. Grupa će se sastojati od osam polaznika, a polaznici će biti učenici valjevskih srednjih škola.

Reč je o seminaru koji bi koristio računare i jednu poteznu stratešku igru, Sid Meier’s Civilization V, kao nastavno sredstvo — seminar će se oslanjati na učenje kroz igru. Kroz seminar će se meriti napredak logičkih (izvršnih) funkcija polaznika i kontrolne grupe sa ciljem da se pokaže da će seminar uspešno pospešiti iste sposobnosti.

O predavačima

Vuk Milutinović je trenutno student četvrte godine elektronike na Univerzitetu Južne Floride. Pre toga je završio specijalni matematički smer u Valjevskoj gimnaziji i Prvu osnovnu školu u Valjevu u kojima je darovan Vukovom nagradom za postignute uspehe.

Nemanja Kidžin je student treće godine psihologije na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Prvobitno zanimanje za društvene nauke je ispoljio u srednjoj školi kroz takmičenja iz istorije i kao polaznik seminara Istorije u Istraživačkoj stanici Petnica, gde je stekao iskustvo u naučno-istraživačkom radu. Fakultet mu je pomogao da stekne nove pristupe u njegovom interesovanju za društvo i društvene sisteme.

Matija Dodović je maturant specijalizovanog matematičkog odeljenja u Valjevskoj gimnaziji. Učestvovao je na državnim takmičenjima iz matematike, fizike, astronomije i programiranja. Osvojio je prvu nagradu na državnoj smotri istraživačkih radova iz matematike. Vodi astronomsku grupu Društva istraživača ‚‚Vladimir Mandić Manda”.

Milan Denčić je student treće godine na Fakultetu za istoriju, Univerziteta u Beogradu. Milan je završio Zrenjaninsku gimnaziju, a učestvovao je i u aktivnostima Istraživačke stanice Petnice, gde je napisao više samostalnih, i učestvovao u više grupnih istraživačkih radova. Član je Kluba studenata istorije ‚‚Ostrogorski”, koje je predstavljao na XIX Svetskom festivalu omladine i studenata.

Prijava

Na seminar, koji će biti održan od 13. do 20. jula u Startit Centru Valjevo (Kneza Miloša 23), se možete prijaviti do 1. jula popunjavanjem ove prijave.