Sedma radionica programiranja sa Rail Girls Beograd — 10. i 11. decembar

Učesnice će uz pomoć mentora i mentorki savladati prve korake u programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju, a cilj je da na kraju drugog dana imaju blog ili sajt koji su same napravile.

Nevenka Rangelov - 29. Novembar, 2016.

Sedma besplatna radionica programiranja za devojke u organizaciji Rail Girls Beograd zakazana je za 10. i 11. decembar.

Tokom ta dva dana učesnice će uz pomoć mentora i mentorki savladati prve korake u programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju. Cilj je da na kraju drugog dana imaju gotov sajt ili blog koji su same napravile.

Za radionicu se mogu prijaviti srednoškolke, studentkinje ili već zaposlene devojke zainteresovane za programiranje. Stoga prethodno programersko iskustvo nije neophodno ali svakako nije na odmet.

RailGirlsBeograd Startit Centar

Prva radionica održana je u Beogradu 2013. nakon čega su se pojavili i ogranci Rail Girls zajednice u Novom Sadu i Kraljevu. Pored dve radionice godišnje u letnjem i zimskom periodu, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem. Veliko interesovanje rezultiralo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći i koji će moći da uključe sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori ili saradnici.

Prijava

Za učešće na sedmoj RGB besplatnoj radionici programiranja možete se prijaviti do 3. decembra popunjavanjem formulara. Radionica će se održati u novootvorenom coworking prostoru My Work (Kneza Miloša, prekoputa Londona). Više informacija možete naći na RGB sajtu ili na Facebook strani.