SC Ventures investirao 2 miliona evra u Bulb, kompaniju koja pravi rešenja za telekome

Regionalni investicioni fond objavio je da je načinio najveću investiciju do sada — 2 miliona evra za zagrebački Bulb Technologies.

Strahinja Krstić - 21. Decembar, 2016.

South Central Ventures, fond koji investira u startape u Srbiji i regionu, danas je objavio da je načinio najveću investiciju do sada i u svoj portfolio dodao hrvatsku kompaniju Bulb Technologies, koja se bavi softverskim rešenjima za service management i Customer Experience Management u telekomunikacionoj industriji.

Investicija iznosi 2 miliona evra i to je najveća investicija najaktivnijeg regionalnog fonda do sada. SC Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF) raspolaže sa 40 miliona evra i najviše pokriva seed investicije do 100 hiljada evra, uz mogućnost praćenja tih rundi i ukupnog investiranja do €3 miliona.

Glavni proizvod kompanije Bulb Tech je CEMPRESSO koji pomaže u menadžmentu korisničkog iskustva velikim telekomunikacionim kompanijama. Ova kompanija postoji od 2006. godine, a neki od njihovih dugoročnih klijenata su i Operators of Deutsche Telekom, Telekom Austria i United groups.

Cilj investicije je podrška kompaniji u globalnom širenju ovog proizvoda.