SC Ventures investirao u kompaniju Virtus Vita — 200.000 evra za lansiranje platforme za medicinski turizam

Ovo je prva od planiranih pet investicija u ciklusu i odlazi u kompaniju sa kancelarijama u Srbiji i Kipru.

Sanja Vatić
21/08/2017

South Central Ventures, fond koji investira u startape u Srbiji i regionu, počeo je seriju investicija u okviru koje će ovog leta pet kompanija dobiti više od tri miliona evra. Prva u nizu investicija iznosi 200.000 evra i odlazi u Virtus Vita-u, kompaniju sa kancelarijama u Srbiji i na Kipru.

Virtus Vita je faciliator medcinskog turizma na globalnom nivou, a fokusiran je na pacijente koji pate od hroničnih bolesti bubrega i zavise od dijalize. U sklopu razvoja poslovanja, kompanija je rešila da iskoristi digitalne tehnologije i pokrene BookNowMed, prvu platformu za rezervacije u oblasti medicinskog turizma. Od platforme očekuju da proces rezervisanja skrati sa nekoliko dana na nekoliko minuta, te će novac od investiranja da iskoriste za njeno lansiranje.

Delovanje Virtus Vita-e se sastoji iz toga da obolelima obezbedi odlazak na putovanja bez dodatne brige o tome gde će naći aparat za dijalizu. Da bi ovo omogućili imaju sklopljena partnerstva sa klinikama u više od 40 zemalja koje čine njenu onlajn mrežu ustanova u kojima se leče putnici.  

Dvesta hiljada evra za Virtus Vita-u je samo deo od 40 miliona evra kojim raspolaže SC Ventures (Enterprise Innovation Fund – ENIF). Kao najaktivniji investicioni fond na ovim prostorima najviše pokriva seed investicije do 100 hiljada evra, uz mogućnost praćenja rundi i ukupnog investiranja do tri miliona evra.

Sanja Vatić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 21. Avgust, 2017.

IT Industrija

🔥 Najčitanije