Savladajte veštine traženja posla — JobPrep 2018 sledećeg vikenda u Beogradu

Događaj će se održati 17. i 18. marta.

Danica Kovač - 13. Mart, 2018.

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta drugu godinu zaredom organizuje projekat koji će pomoći mladima da što brže dođu do željenog posla. Program je besplatan i namenjen je studentima završnih godina i master studija fakulteta informatičkih i matematičkih smerova.

Tokom vikenda, studenti će imati priliku da nauče veštine potrebne za uspešno pronalaženje željenog posla, kao i da stupe u direktan kontakt sa HR menadžerima od kojih će imati priliku da saznaju šta to kompanije traže u budućim zaposlenima. Predavanja će držati stručnjaci iz vodećih kompanija IT industrije.

Prvog dana svi učesnici će imati priliku da od tima Startit Poslova nauče kako da sastave CV koji će ih izdvojiti iz mora kandidata pri apliciranju za određenu poziciju. Pored toga, održaće se panel diskusija na temu ,,Zapošljavanje u IT-u”, gde će studenti zajedno sa predavačima obraditi sve važne aspekte intervjua.

Drugi dan projekta rezervisan je za interaktivnu radionicu o javnom nastupu koju će držati predavači iz Microsoft Development Centra u Srbiji. Nakon toga, izabrani polaznici će učestvovati u sve popularnijem „Speed Dating” formatu razgovora za posao, gde će im HR menadžeri dati povratnu informaciju i njihov utisak o simulaciji razgovora.

Prijave

Job Prep vikend će se održati 17. i 18. marta u prostorijama Startit Centra (Savska 5) s početkom u 10 časova. Učešće na događaju je besplatno, ali je neophodno da svoje prisustvo prijavite preko sledeće stranice.