ITkonekt je nezavisno organizovan događaj sa ciljem da se bolje predstavi IT industrija u Srbiji na kome ćemo čuti dva dana različitih predavanja, posetiti štandove i porazgovarati sa zaposlenima velikog broja domaćih IT kompanija i na kraju se relaksirati igrajući igre iz domaćih gejming studija.

Ovaj događaj održaće se 23. i 24. maja u Beogradu, a kako nam organizatorka Milica Radović kaže, cilj je da svaki deo događaja bude interaktivan, informativan i zanimljiv

milica-radovic-itkonektKaciga za virtuelnu realnost, simulacija novih radnih mesta, kako izgleda biti programer u 21. veku, moderne kancelarije sa stolicom za masažu i prostorom za igrice, bilijar i flipere, samo su neki od načina na koji će se predstaviti kompanije na prvom sajmu zapošljavanja namenjenom isključivo IT industriji.

Koje su sve prednosti i kako danas izgleda raditi u modernim IT kompanijama, saznaće svi posetioci ovog događaja.

U okviru GameSpacea, prostora za izlaganje igara moći ćemo da vidimo stare flipere u koje su ugrađene nove igrice, Microsoft Xbox, Kinect, Oculus Rift. Učesnici neće imati samo priliku da isprobaju najnovije igrice na tržištu, nego i testiraju nove ideje, kodiraju delove video igrica na licu mesta…

Za one koji žele da pokažu neku novu i originalnu igricu koju su samostalno kreirali, postojaće mogućnost prezentacije i takmičenja indie developera (nezavisnih developera u gejmingu), koji će ovako moći da steknu nove fanove ili da obraduju one koji ih već prate.

Milica i njen tim planiraju da ovo postane tradicinalni događaj:

Cilj ITkonekta je da na jednom mestu okupi najkvalitetnije IT stručnjake i pokrene stvaranje najveće IT zajednice u zemlji. Ovo će biti polazište za stvaranje jakog brenda koji će doprineti promociji IT-ja u Srbiji, inicirati pozitivne promene i još bolji razvoj IT industrije, i podstaći obrazovanje sve više kvalitetnih IT stručnjaka i profila koji su traženi na tržištu.