Ruski Playrix otvara studio u Novom Sadu, Eipix postaje njegov deo

Novosadski Playrix-ov tim će raditi na samostalnim projektima, a ne samo na segmentima poznatnih igara. 

Sanja Vatić
10/12/2019

Novosadski Eipix postaje deo ruskog studija za razvoj free-to-play mobilnih igara, Playrix-a. Kako se navodi u saopštenju, Playrix je objavio ulazak na srpsko tržište gde će otvoriti novi studio Playrix RS, a domaća IT kompanija najpoznatija po kreiranju HOPA igara (Hidden Object Games) će mu se priključiti. Sedište studija će biti u Novom Sadu.

Ovim povodom iz Eipix-a naglašavaju da će im pridruživanje Playrix-ovom timu pružiti pristup globalnom tržištu, svetskoj publici i svežoj bazi znanja i stručnosti. Na pitanje kako je došlo do dogovora, Mirko Topalski, CEO Eipix-a izjavio je da detalji dogovora nisu javni, ali dodaje:

mirko topalski eipixU sklopu svoje poslovne strategije širenja, Playrix je na srpsko tržište ušao tražeći partnere koji se po raznim kriterijumima uklapaju u njihovu poslovnu politiku. Eipix-ov tim je bio dobar match. Kontaktirali su nas u aprilu ove godine, a od tada traju detaljni dogovori i rad na uspostavljanju novog studija u Srbiji.

Mirko dodaje i da će novosadski Playrix-ov tim, za razliku od brojnih lokalnih podružnica globalnih kompanija, raditi na samostalnim projektima, a ne samo na segmentima poznatnih igara ovog studija.

Playrix je kompanija osnovana 2004. godine koja se sa razvijanja uspešnih igara za PC 2011. godine preusmerila na igre za mobilne telefone i tablete. Neke od njihovih najpoznatijih igara su Township, Fishdom i Gardenscapes, a ukupan MAU (broj mesečno aktivnih korisnika igara) prelazi 100 miliona. Vrednost oba vlasnika kompanije se procenjuje na po 1,4 milijarde dolara.

Eipix postoji od 2005. godine i tokom godina je radio na razvoju video-igara za različite platforme (PC, Mac, iOS, Android). Najpoznatiji su po saradnji sa američkim izdavačem Big Fish Games, sa kojim su kreirali i izdali oko 120 HOPA igara.

Sanja Vatić

Objavio/la članak.

utorak, 10. Decembar, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije