Rumunski UiPath privukao dodatnih $225M i dostigao vrednost od 10 milijardi

Iz kompanije su objavili da će skupljeni novac upotrebiti za nastavak istraživanja i dalji razvoj.

UiPath, vodeća tehnološka firma u oblasti RPA (Robotska procesna automatizacija) osnovana u Bukureštu, objavila je juče da je sakupila 225 miliona dolara kroz finansiranje Serije E. U ovom trenutku procenjena vrednost firme je oko 10.2 milijardi dolara.

Kako navode iz UiPath-a, prikupljeni novac iskoristiće da povećaju ulaganja u istraživanja i dalji razvoj. U odnosu na krizu i COVID-19, iz firme prognoziraju da dati trenutak pokazuje sve veću važnost procesa automatizacije u ovakvim i sličnim okolnostima. Zbog toga nastavljaju da razvijaju svoje usluge i proizvode, kako bi njihovi kupci uspeli brzo da se transformišu, evoluiraju i ostvare uspeh u novoj normalnosti, objasnio je suosnivač i izvršni direktor Denijel Dinez.

Kako prenosi Investitor, pre ulaska u 2020. godinu proizvode kompanije koristilo je 400.000 ljudi širom sveta, a kad je reč o kompanijama sa liste Fortune Global 500, čak osam od 10 kompanija sa vrha liste potvrdilo je upotrebu proizvoda UiPath-a.

UiPath je pokrenuo finansiranje u aprilu 2017. godine i od tada je uspeo da dostigne vrednost od 10 milijardi i zauzme treće mesto na Forbsovoj listi Cloud 100, gde se i u ovom trenutku nalazi.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu