U Subotici će u utorak, 26. novembra, od 18 časova biti održan meetup na temu rudarenja i trgovine kriptovalutama.

Predavanje obuhvata kratak uvod o tome šta je to rudarenje i trgovina, koji su benefiti, a koji problemi. Predavač će sa učesnicima podeliti informacije i korisne savete na šta sve treba da obrate pažnju prilikom rukovanja kriptovalutama.

Biće reči i o tome da li je u 2019. godini isplativo rudarenje isto kao što je to bilo krajem 2013. i 2017. godine.

Kome je predavanje namenjeno?

Ovo predavanje je namenjeno početnicima, bez obzira da li tek žele da počnu da koriste kriptovalute ili su već određeni broj godina u poslu. Predavanje nije usko specijalizovano.

O predavaču

Miljan Radanović počinje sa radom u Pozitivu 2006. godine paralelno sa studijama na FTN — Inženjerski menadžment. Narednih 11 godina radi u sektorima tehničke podrške, nabavke, maloprodaje i B2B da bi 2017. postao vlasnik i generalni direktor kompanije. Član je upravnog odbora Vojvođanskog IKT klastera, član skupštine Unije poslodavaca Vojvodine, kao i Bitkoin Asocijacije Srbije. Sertifikovani je ekspert za digitalnu transformaciju.

Interesovanje za informacione tehnologije unapređuje proteklih dvadeset godina kroz rad i edukaciju, posebno u sferi inovacija,modernih tehnologija i inovatnivnih sistema upravljanja kompanijom. Trenutni fokus mu je na digitalnoj transformaciji poslovanja, širenju IT svesti u Srbiji i popularizaciji kriptovaluta i blockchain tehnologije.

Prijave

Događaj je zakazan za 26. novembar u 18 časova, u Startit Centru Subotica (Korzo 1, na drugom spratu).

Prisustvo je besplatno, uz obaveznu prijavu putem ove forme.