Robotička i IT oprema stiže u osnovne škole — Započeta akcija KODigranje

U okviru programa Bitka za znanje, započeta je akcija KODigranje, namenjena razvoju digitalne pismenosti osnovaca u Srbiji.

Bitka za znanje i akcija KODigranje podrazumevaju opremanje svih osnovnih škola u Srbiji robotičkom i IT opremom, zatim obuku nastavnika da ovu opremu koriste kao nastavno sredstvo pomoću kog bi osnovci dobijali kvalitetnije obrazovanje, kao i organizaciju takmičarske lige u kojoj će, sa svojim timovima, učestvovati sve škole kojima je donirana oprema.

Cilj akcije je da se uz pomoć učenja programiranja kod dece podstakne kritičko mišljenje i veština rešavanja problema, ali i da se motivišu da se u budućnosti bave poslovima u oblasti informacionih tehnologija.

 

Poziv za učešće u prvoj fazi akcije otvoren je za sve osnovne škole do 25. januara.

Akcija je podržana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Udruženja profesora informatike Srbije (UPIS), kao i Centra za kreativno razmišljanje Kliker. Prvi donator KODigranja je Nenad Bakić, pokretač Croatian Makers lige u Hrvatskoj.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Nevenka Rangelov

Unesite termine za pretragu