Rhythm Energy Data Science Meetup — Mikroservisi i uloga Data Science u zelenoj energiji

Nakon dva predavanja, uslediće panel diskusija sa predstavnicima Serbian Data Science zajednice, a nakon toga će biti vremena i za networking i druženje.

Stefan Alidini
31/05/2023

7. juna s početkom od 18 časova, Rhythm Energy organizuje mitap posvećen Data Science u Startit Centru Beograd.

Rhythm Energy je teksaški energetski startap koji od skoro ima i beogradsku kancelariju, i tim povodom će u Beogradu ugostiti Aleksa Bobreka, senior direktora za Data Science & Analytics, kao i Meta Kamilija, šefa inženjeringa. Njih dvojica će održati dva zanimljiva predavanja na mitapu.

Kome je događaj namenjen

Događaj za cilj ima da promoviše vrednost rešenja zelene energije i okupi softverske inženjere, data scientist-e, tehničke i druge IT profesionalce koje interesuju teme obnovljive energije, prelaska na održiva rešenja i uloge koju IT profesionalci mogu da igraju u tome.

Predavanja

Met Kamili će izlagati na temu Back to Monoliths and Mono Repos – The End of the Microservice Era. Met će govoriti o trendu korišćenja mikroservisa, o njegovom usponu i padu, i novoj pojavi vraćanja na monolitne arhitekture radi veće efikasnosti i nižih troškova. Posebno će biti reči o tome šta se iz uspona i pada mikroservia može naučiti, i kako Rhythm Energy pristupa tom pitanju i koja su rešenja primenili u sopstvenoj praksi.

Nakon toga, Aleks Bobrek održaće svoje izlaganje na temu The Role of Data Science in Transition to Green Energy: A Texas Case Study. On će se skoncentrisati na situaciju u Teksasu, gde se zbog brzog i širokog usvajanja obnovljive energije javlja čitav niz inženjerskih izazova, poput zavisnosti od nepredvidljivosti vremenskih uslova i načina korišćenja energije zbog elektrifikacije domova. Aleks će se u svom izlaganju fokusirati na ulogu i priliku data science modela za smanjenje nekih od rizika i smanjenje računa klijenata tokom prelaznog perioda.

Nakon ova dva predavanja, uslediće panel diskusija sa predstavnicima Serbian Data Science zajednice, a nakon toga će biti vremena i za networking i druženje.

Agenda

17:45–18h – okupljanje

18–18:15h – Uvodno obraćanje

18:15–18:45 – Matt Camilli: Back to Monoliths and Mono Repos – The End of the Microservice Era

18:45–19h – Q&A

19– 19:30h – Alex Bobrek: The Role of Data Science in Transition to Green Energy: A Texas Case Study

19:30–20:15h – Q&A i panel diskusija sa Mašinerija i Data Science Serbia

20–21h – Druženje uz hranu i piće

Prijave

Prisustvo na događaju je besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu na sledećem linku. Dodatne informacije mogu se pronaći na zvaničnoj stranici mitapa.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

sreda, 31. Maj, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije