Dve uspešne startap priče i osam timova koji se bore za nagradu od 50.000 evra na regionalnom PowerUp! finalu

Događaj će se održati 9. aprila, od 18h u prizemlju zgrade Dahlia u Airport City-u, Omladinskih brigada 90, u Beogradu. Prisustvo je otvoreno za sve uz obaveznu prijavu na dnu stranice.

Nemanja Milović - 26. Mart, 2019.

Drugi put u Srbiji, održava se regionalno izdanje takmičenja PowerUp! organizacije EIT InnoEnergy, a pobednički tim predstaviće se na velikom finalu u Krakovu uz priliku da osvoji nagradu od 50 i investiciju od 150 hiljada evra.

PowerUp! by InnoEnergy takmičenje se održava petu godinu zaredom, a fokusirano je na startape iz srednje i istočne Evrope iz oblasti: energy, cleantech, mobility, cybersecurity, smart city, clean air.

Ovaj događaj će biti sjajna prilika svim učesnicima i lokalnim startapima za poslovni razvoj i širenje na međunarodno tržište, a očekujemo veliki broj predstavnika industrije, investitora i zainteresovane javnosti.

Ove godine posebna pažnja je usmerena na problem čistog vazduha, te će u okviru velikog finala u Krakovu posebno priznanje biti dodeljeno najboljem rešenju iz ove oblasti.

Pored uvoda predstavnika InnoEnergya i prezentacija startapa, učesnike očekuju i dva predavanja ostvarenih preduzetnika koji će govoriti o tome kako izgraditi uspešan startap iz Srbije. Ilija Studen je suosnivač ActiveCollaba čiji alat za project management koriste neke od najvećih svetskih kompanija kao što su NASA, Apple, Samsung, IKEA i Cisco, dok je Miloš Milisavljević osnivač Strawberry Energya, startapa čije se pametne klupe na solarnu energiju nalaze u više od 30 gradova na svetu uključujući London i Beograd.

Startapi koji će se takmičiti ove godine su:

Pobednik prošlogodišnjeg velikog finala bio je estonski startap Zubax Robotics koji je razvio efikasniji kontroler za električne motore čime je značajno povećao dužinu trajanja baterije i domet dronova.

Ovogodišnje izdanje takmičenja u Srbiji podržano je od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Prisustvo

Takmičenje će se održati u utorak, 9. aprila od 18h u prizemlju zgrade Dahlia u Airport City-u, Omladinskih brigada 90, u Beogradu. Prisustvo je otvoreno za sve uz obaveznu prijavu popunjavanjem obrasca ispod.

Događaj će biti održan na engleskom jeziku.