Dve uspešne startap priče i osam timova koji se bore za nagradu od 50.000 evra na regionalnom PowerUp! finalu

Događaj će se održati 9. aprila, od 18h u prizemlju zgrade Dahlia u Airport City-u, Omladinskih brigada 90, u Beogradu. Prisustvo je otvoreno za sve uz obaveznu prijavu na dnu stranice.

Drugi put u Srbiji, održava se regionalno izdanje takmičenja PowerUp! organizacije EIT InnoEnergy, a pobednički tim predstaviće se na velikom finalu u Krakovu uz priliku da osvoji nagradu od 50 i investiciju od 150 hiljada evra.

PowerUp! by InnoEnergy takmičenje se održava petu godinu zaredom, a fokusirano je na startape iz srednje i istočne Evrope iz oblasti: energy, cleantech, mobility, cybersecurity, smart city, clean air.

Ovaj događaj će biti sjajna prilika svim učesnicima i lokalnim startapima za poslovni razvoj i širenje na međunarodno tržište, a očekujemo veliki broj predstavnika industrije, investitora i zainteresovane javnosti.

Ove godine posebna pažnja je usmerena na problem čistog vazduha, te će u okviru velikog finala u Krakovu posebno priznanje biti dodeljeno najboljem rešenju iz ove oblasti.

Pored uvoda predstavnika InnoEnergya i prezentacija startapa, učesnike očekuju i dva predavanja ostvarenih preduzetnika koji će govoriti o tome kako izgraditi uspešan startap iz Srbije. Ilija Studen je suosnivač ActiveCollaba čiji alat za project management koriste neke od najvećih svetskih kompanija kao što su NASA, Apple, Samsung, IKEA i Cisco, dok je Miloš Milisavljević osnivač Strawberry Energya, startapa čije se pametne klupe na solarnu energiju nalaze u više od 30 gradova na svetu uključujući London i Beograd.

Startapi koji će se takmičiti ove godine su:

  • Ensaco Grid Architect – softverski alat za dizajniranje, izgradnju i upravljanje pametnim mrežama.
  • Food Group, A new cooling technology – inovativni dizajn rashladnih uređaja koji značajno povećava energetsku efikasnost
  • My Tree – platforma za planiranje i sadnju drveća u urbanim oblastima
  • Pollutyzer – senzori koji mere nivo zagađenja u dimnjacima i obaveštavaju korisnika o stanju filtera
  • SmartCat Optimus Powerhardware agnostic softver za unapređenje efikasnosti velikih HVAC sistema
  • Smart Switch Voice System – pametni prekidači za smart uređaje koji se mogu kontrolisati glasom
  • TrakEn – alat za praćenje podataka i upravljanje pametnom mrežom zasnovan na blockchain tehnologiji
  • Soler – inovativni solarni crep koji omogućava korišćenje solarne energije 365 dana u godini

Pobednik prošlogodišnjeg velikog finala bio je estonski startap Zubax Robotics koji je razvio efikasniji kontroler za električne motore čime je značajno povećao dužinu trajanja baterije i domet dronova.

Ovogodišnje izdanje takmičenja u Srbiji podržano je od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Prisustvo

Takmičenje će se održati u utorak, 9. aprila od 18h u prizemlju zgrade Dahlia u Airport City-u, Omladinskih brigada 90, u Beogradu. Prisustvo je otvoreno za sve uz obaveznu prijavu popunjavanjem obrasca ispod.

Događaj će biti održan na engleskom jeziku.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Nemanja Milović

NAPISAO/la članak     26. marta, 2019.

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu